Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

Όχι σε μεθοδευμένες απολύσειςΑντιπροσωπία της δημοτικής κίνησης «Ανάσα», με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Κανακάκη, συναντήθηκε με το δήμαρχο Κηφισιάς κ. Νίκο Χιωτάκη και συζήτησε το φλέγον θέμα, των συμβασιούχων εργαζομένων των συνενωμένων δήμων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δημοτικών υπηρεσιών και σύμφωνα με τη νέα εργατική νομοθεσία, δεν έχουν δικαίωμα ανανέωσης της σύμβασής τους με τη λήξη της.

Κάνουμε σαφές πως για την «Ανάσα», αποτελεί μέγιστη υποκρισία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας, να εγκαταλείπονται εργαζόμενοι που χρησιμοποιήθηκαν ως ψηφοθηρική πελατεία και δεν εξασφαλίστηκαν, αφού πάντα κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δημοτικών υπηρεσιών και οι οποίοι καλύπτονται από τα ανταποδοτικά τέλη των δήμων, που και με δική τους ευθύνη, χρησιμοποιήθηκαν  σε άλλους τομείς δημοτικής εργασίας.   

Πρόθεσή μας είναι, να παρέμβουμε με καθαρότητα απέναντι σε μεθοδεύσεις που υποτιμούν την νοημοσύνη μας, που υποβαθμίζουν το κύρος και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και που πλήττουν την ποιότητα των υπηρεσιών στην δημοτική μας ζωή.  

Καλούμε όλους να αναλογιστούν τις δικές τους ευθύνες και να σταματήσουν τις υπεκφυγές σε βάρος των εργαζόμενων και να εξασφαλίσουν την ποιότητα των δημοτικών υπηρεσιών, δίνοντας οριστικό τέλος στη δική τους υποκρισία, αλλά και σε μεθοδευμένες απολύσεις.