Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Όλοι Μαζί ΑντιστεκόμαστεΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΕΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΛΥΦΤΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ


Ιδιώτες σχεδιάζουν 11 εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αεριοποίηση – καύση βιομάζας στην Αττική, με ένα από αυτά στην Κηφισιά (στο Καλυφτάκι)
Παρά τη μαζική κινητοποίηση δημοτών και φορέων που οδήγησε σε ομόφωνη αρνητική απόφαση του Δήμου, ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους, μόνο στην Κηφισιά!
Το εργοστάσιο αυτό ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 
γιατί :
Η περιοχή των επιπτώσεων
Ακτίνας 10 χλμ.
·        Μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα
Μολύνει
 με καρκινογόνους ρύπους την ατμόσφαιρα σε ακτίνα 10 χλμ.
·        Επιβαρύνει την κυκλοφορία με βαρέα οχήματα  
·        Η πρώτη ύλη που θα καίει δε διασφαλίζεται, με υποψίες ότι τελικά θα καίει σκουπίδια, λημματολάσπη, απόβλητα ανακυκλώσιμων κλπ.
·        Όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα όφελος για την τοπική κοινωνία, αλλά θα επιβαρυνθούμε και με αυξημένο τέλος ΑΠΕ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, για να διασφαλιστεί το κέρδος του ιδιώτη.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ
όλους τους φορείς και τους κατοίκους του Δήμου μας
Για να ανατρέψουμε την απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Για να ακυρώσουμε την κατασκευή του εργοστασίου
Χρειαζόμαστε τη δική σου ενεργό συμμετοχή και στήριξη

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
 ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΒΙΟΜΑΖΑ
 ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΛΥΦΤΑΚΙ
Στοιχεία επικοινωνίας: kalyftaki@yahoo.gr, τηλ. 6938829758, 6932762222, 69456734331

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΕΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ – ΚΑΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΛΥΦΤΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Στη θέση ΚΑΛΥΦΤΑΚΙ στην Κηφισιά, μετά και από την έγκριση από το γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης των περιβαλλοντικών όρων, σχεδιάζεται η εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την καύση αερίου που προέρχεται από βιομάζα. Έντεκα ακριβώς ίδιες εγκαταστάσεις προωθούνται από την ίδια εταιρεία και σε άλλες περιοχές: στη Φυλή, στην Κερατέα, στον Ωρωπό, στο Γέρακα και 6 στο Μαρκόπουλο. Παντού προσέκρουσαν στην ισχυρή  αντίδραση των τοπικών κοινωνιών με αποτέλεσμα την αναστολή τους.
Στην Κηφισιά η μαζική κινητοποίηση συλλόγων και κατοίκων επέβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει το θέμα και να πάρει ομόφωνα αρνητική θέση. Παρόλα  αυτά  το εργοστάσιο στο Καλυφτάκι είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.   
Το εργοστάσιο αυτό ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ γιατί :
·        Θα υποβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής μας. Προβλέπεται να τοποθετηθεί μέσα σε κατοικημένη περιοχή, κοντά σε σχολεία, κοντά στο Νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων. Από τα καυσαέρια των μηχανών του και από τον δαυλό καύσης, οι ρύποι που θα εκλύονται στην ατμόσφαιρα είναι επικίνδυνοι καρκινογόνοι ρύποι, όπως οξείδια του άνθρακα, διοξείδιο του θείου και αιωρούμενα σωματίδια (ΑΣ10, ΑΣ2,5), που είναι εξαιρετικά επιβλαβή για την υγεία του ανθρώπου σύμφωνα με όλους τους αναγνωρισμένους διεθνείς οργανισμούς υγείας. Επιπλέον η μονάδα θα παράγει επικίνδυνα ανόργανα απόβλητα όπως θειικό οξύ, τέφρα και πίσσα, που περιλαμβάνουν επικίνδυνες ουσίες όπως βενζόλιο και φαινόλες.  Ολ’ αυτά έχουν εγκληματικές επιπτώσεις στην υγεία και στο περιβάλλον άμεσα και μακροπρόθεσμα. Επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων, αλλά και μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα. Η καθημερινή κυκλοφορία μέσα από τις γειτονιές μας βαρέων οχημάτων που θα μεταφέρουν την πρώτη ύλη θα προκαλέσει πρόσθετη ατμοσφαιρική ρύπανση και ηχορύπανση.  
·        Από την επένδυση όχι μόνο δεν προκύπτει κανένα όφελος για την τοπική κοινωνία και οικονομία αλλά και επιβαρυνόμαστε όλοι οικονομικά από τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ προκειμένου να εξασφαλιστεί το κέρδος των επενδυτών (τέλος ΑΠΕ). 
·        Η πρώτη ύλη που θα παίρνει το εργοστάσιο δεν είναι εγγυημένη. Οι επενδυτές ισχυρίζονται ότι θα χρησιμοποιούν ευκάλυπτο και μίσχανθο που θα καλλιεργείται σε έκταση 300.000 στρεμμάτων χωρίς να προσδιορίζουν ούτε καν την περιοχή. Αυτή η αοριστία μας οδηγεί σε δίκαιες υποψίες για το τι τελικά θα καίγεται σε αυτό το εργοστάσιο. Μήπως άραγε σκουπίδια, λημματολάσπη, απόβλητα ανακυκλώσιμων κλπ;
·        ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ για την αποτροπή αυτού του εγκλήματος όλους τους φορείς και τους κατοίκους του Δήμου μας. Έχει συγκροτηθεί Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων του Δήμου Κηφισιάς που ήδη έχει κάνει τις πρώτες ενέργειες και χρειάζεται την ενεργό συμμετοχή και συμπαράσταση ΟΛΩΝ ΜΑΣ 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΒΙΟΜΑΖΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΛΥΦΤΑΚΙ
Στοιχεία επικοινωνίας: kalyftaki@yahoo.gr, τηλ. 6938829758, 6932762222, 69456734331

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε,
Την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 6:30 μ.μ., σε ανοιχτή σύσκεψη φορέων της πόλης μας
στην παλιά αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Κηφισιάς (Μυρσίνης 2 και Διονύσου), 
για να συζητήσουμε σχετικά με την ακύρωση της απόφασης του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. 
Απόφαση με την οποία εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για εγκατάσταση εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αεριοποίηση βιομάζας, στη θέση Καλυφτάκι της Κηφισιάς.
Ζητάμε την ενεργό συμμετοχή σας για την ανατροπή της απόφασης του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και για τη διεύρυνση του υπάρχοντος συντονιστικού των φορέων.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΒΙΟΜΑΖΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΛΥΦΤΑΚΙ