Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΉΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ Ως Έλληνες πολίτες είπατε;
Ναι βεβαίως και μπορείτε ελεύθερα να κινηθείτε στο δημόσιο δρόμο...
θα μας πει ο επικεφαλής των ΜΑΤ στο μπλόκο της Κερατέας.


 
 ... Πρώτα όμως να μου το πει ο κ. Υπαστυνόμος που ειναι παρον, αφού προηγούμενος επικοινωνήσει με την υπηρεσία και πάρει τη σχετική άδεια για να σας επιτρέψω με συνοδεία να προχωρήσετε ως ένα σημείο!!!

 .... Ουδέν κακόν αμιγές καλού» θα πει ο ιερέας (διακρίνεται στο βάθος του πρόχειρου μουσείου αγώνων) της επιτροπής αγώνα Κερατέας. 
Ο αγώνας ειναι κοινος, μας έφερε ποιο κοντά και ενωμένους απέναντι στην πολιτεία για την αδικία της σε βάρος της περιοχής μας........ Εδώ πλέον, δεν μετράνε οι κομματικές και άλλες διαφορές ....
 
Ο Παναγιώτης Κανακάκης συνομιλεί με την επιτροπή αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, τη στιγμή που παρέδωσε το ψήφισμα συμπαράστασης της ΑΝΑΣΑ.  


ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Αγαπητοί φίλοι της Κερατέας σήμερα (Κυριακή 6 Μάρτη 2011) ήρθαμε να συμπαρασταθούμε στον δίκαιο αγώνα που δίνετε για να μην μετατραπεί η περιοχή σας σε χωματερή των σκουπιδιών όλου του λεκανοπεδίου.
Η πρόθεση της κυβέρνησης για δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή σας δεν λύνει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής.
Η κατασκευή εργοστάσιου αποξήρανσης (καύσης) είναι επιστημονικά ξεπερασμένη, περιβαλλοντικά επικίνδυνη και οικονομικά ασύμφορη.
Οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών στην χώρα μας (στάθηκαν ανίκανες να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων με αποτέλεσμα σήμερα να επιβάλλουν με την βία, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις, καταστολής, τις ξεπερασμένες επιλογές τους.
Οι, χώροι «υγειονομικής» ταφής των απορριμμάτων δεν αποτελούν τη λύση αφού με αυτόν τον τρόπο μολύνουμε τον υδροφόρο ορίζοντα και τα σκουπίδια όσο μακριά και να τα θάψουμε, πάλι σε εμάς θα γυρίσουν,
Οι μόνες αποδεκτές λύσεις σήμερα είναι:
1.      Εφαρμογή πολιτικών που θα μειώνουν δραστικά την παραγωγή απορριμμάτων.
2.      Η ολική ανακύκλωση στην πηγή παραγωγής, δηλαδή στα σπίτια.
3.      Κατασκευή μικρών εργοστασίων, ανά περιοχή, που θα διαλέγουν τα ανακυκλώσιμα υλικά.
4.      Κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων.
Η εφαρμογή αυτών των λύσεων προϋποθέτει την πολιτική βούληση της Ελληνικής κυβέρνησης να λύσει ουσιαστικά και οικονομικά το πρόβλημα των παραγόμενων απορριμμάτων, πέρα και έξω από την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων, ιδιωτών και επιχειρηματικών ομίλων.
Απαραίτητη επίσης είναι η ύπαρξη δημοτικών αρχών που θα αγωνίζονται και θα διεκδικούν τον αναφαίρετο ρόλο που πρέπει να έχει η τοπική αυτοδιοίκηση στην χάραξη αυτών των πολιτικών και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να έχει στην εφαρμογή τους.
Με την σημερινή μας παρουσία θέλουμε να καταδικάσουμε την αδικαιολόγητη καθημερινή παρουσία των δυνάμεων καταστολής και τις βάρβαρες επιθέσεις που εξαπολύουν εναντίον των φιλήσυχων πολιτών της Κερατέας προκειμένου να τους τρομοκρατήσουν για να αποδεχτούν την καταστροφή της περιοχής τους και την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους.
Η δημοτική παράταξη Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση «Ανάσα» από το δήμο Κηφισιάς, στηρίζει το δίκαιο αγώνα σας και ταυτόχρονα καλούμε την κυβέρνηση να προσέλθει σε ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο από μηδενική βάση χωρίς προαπαιτούμενα, με όλους τους φορείς της περιοχής σας για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση
«Ανάσα»

ΚΕΡΑΤΕΑ: Η πυγολαμπίδα της αλληλεγγύης (Όσο ποιο πολύ μας αδικούν τόσο μας ενώνουν λένε με μια φωνή οι κάτοικοι της)


Την Κυριακή 6 Μάρτη 2011 πολυμελής αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση «Ανάσα», με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κανακάκη δημοτικό σύμβουλο Κηφισιάς, επισκέφθηκε το μπλόκο επί της οδού Λαυρίου και ήρθε αντιμέτωπη με τα ΜΑΤ, που εκτελώντας εντολές, όπως τόνισαν οι αξιωματικοί τους, έδειχναν να μη κατανοούν τι ακριβώς προστατεύουν με την παρουσία τους εκεί και την απαγόρευση στην αντιπροσωπία της "Ανάσα" να προχωρήσει ανενόχλητα σε δημόσιο δρόμο, αφού στο ερώτημα  αυτό, κοιτάζονταν αμήχανα αναζητώντας μάταια πειστική απάντηση.   
Η αντιπροσωπεία της «Ανάσα» παρέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης στους κατοίκους της Κερατέας, που αγωνίζονται ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης, να τους επιβάλλει στον αρχαιολογικό χώρο Οβριόκαστρο παρά και τη πρόσφατη απαγορευτική απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου, τις πλέον αναχρονιστικές και επικίνδυνες για την υγεία και το περιβάλλον, μεθόδους των ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ για τη διαχείριση των σκουπιδιών, που ήδη έχουν εγκαταλειφθεί στο προηγμένο κόσμο. 
Η εδώ και τρεις περίπου μήνες πεισματική αυτή επιμονή της κυβέρνησης, να καταστείλει βίαια τον αγώνα των κατοίκων, με την εγκατάσταση και χρησιμοποίηση καθημερινά των Μ.Α.Τ. στη περιοχή και να επιβάλλει τέτοιες "λύσεις", αποδεικνύει το ρόλο της σαν προστάτη συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, αδιαφορώντας ακόμη και στην επιβολή νέων προστίμων για τη παραβίαση της Κοινοτικής Περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Τα μέλη της «Ανάσα», οι  κάτοικοι της Κηφισιάς, της Αττικής, όλης της χώρας, αντιλαμβανόμαστε τη μεγάλη σημασία μιας θετικής τροπής που μπορεί και πρέπει να πάρει ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας για σύγχρονη - επιστημονική και διαφανή περιβαλλοντική πολιτική, στο πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων και γι' αυτό στεκόμαστε στο πλευρό τους, επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης και παραδειγματισμένοι από τη δική τους αγωνιστικότητα, επιμονή, συλλογικότητα και αλληλεγγύη κάτω από τέτοιες δύσκολες συνθήκες τονίζουν. 
Συνειδητοποιούμε πλέον όλοι μας την αποτελεσματικότητα που οι ίδιοι οι άνθρωποι μπορούμε να έχουμε κόντρα στις σημερινές εποχές των "αγορών", ξανακτίζοντας την κοινωνία της αλληλεγγύης και της πραγματικής ελευθερίας.