Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Συντονιστικό Φορέων Κηφισιάς

Προς
Εντεταλμένο Σύμβουλο Περιβάλλοντος Περιφέρειας Αττικής
κ. Ιάκωβο Προμπονά
 Αριθ. Πρωτ. Κατάθεσης 116907/13.6.13
Κηφισιά 13 Ιουνίου 20123

Αξιότιμε κ. Σύμβουλε,
Παράλληλα με τις ενέργειες του Δήμου Κηφισιάς σας καταθέτουμε συνημμένα, την με αριθμό 237/2013 Συνεδρίαση 13η ομόφωνη απόφαση- ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, σύμφωνα με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του στη θετική γνωμοδότηση της Περιφέρειας Αττικής αρ. απόφασης 124/2013 που αφορά στην εγκατάσταση (ΜΠΕ) στο Καλυφτάκι Κηφισιάς.
Ζητάμε την επανεισαγωγή του θέματος προκειμένου να ληφθεί υπόψη η απόφαση- ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, καθώς και η θέληση των φορέων της τοπικής μας κοινωνίας.
Με εκτίμηση
Το συντονιστικό φορέων Κηφισιάς
Σύλλογος το Καλυφτάκι
Σύλλογος Γράμμος - Φοίνικας
Σύλλογος Αναγέννηση
Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς Ενάντια στα Μέτρα της Κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ
Δημοτική Κίνηση Κηφισιάς: Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση «ΑΝΑΣΑ»  

Περιμένουμε επιστολή από τον Δήμο Κηφισιάς να πάρουμε πίσω την απόφαση

Το περιφερειακό συμβούλιο σε αναταραχή
Συνεδρίαση της 12/6/2013 
Μετά την παράσταση στο περιφερειακό συμβούλιο, του συντονιστικού των φορέων για την Αντιμετώπιση Κρίσεων στην Κηφισιά και κατόπιν παρέμβασης επί της διαδικασίας, η "ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ" στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της 11/6/2013 απέσπασε δήλωση του κ. Γιάννη Σγουρού, που παραδέχθηκε πως στην περίπτωση της Κηφισιάς για το εργοστάσιο βιομάζας η παράταξή του έκανε λάθος, τονίζοντας στον περιφερειακό σύμβουλο κ. Χρήστο Καπάταη, που έκανε την παρέμβαση, πως είναι τίμιο παλικάρι!!! αλλά τίμιο παλικάρι είναι και ο ίδιος, γιαυτό και περιμένει επιστολή από το Δήμο Κηφισιάς με την απόφαση που έλαβε για το εργοστάσιο βιομάζας στο Καλυφτάκι, για να πράξει τα δέοντα.  
  
Παράλληλα, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κανακάκης, στη συνεδρίαση της 12/6/2013, του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς ενημέρωσε σχετικά τη διοίκηση και ζήτησε να σταλεί στην περιφέρεια η αρνητική απόφαση-ψήφισμα του Δημοτικού μας Συμβουλίου για το εργοστάσιο βιομάζας στην Κηφισιά, ώστε να επανεισαχθεί το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο.    

Ανοίξτε τον σύνδεσμο και δείτε την παρέμβαση και τη δήλωση στο 64:30 λεπτό της συζήτησης εδώ: http://www.localtv.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5580&Itemid=350

Δεν αρκούν τα ψηφίσματα χρειάζεται συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

«Ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Παναγιώτης  Κανακάκης στην προ ημερησία συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς της 12-6-2013 συνεδρίασή του, κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να διακόψουν τη συνεδρίαση προκειμένου, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για ανατροπή της πολιτικής που οδήγησε στο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας».   

Το κάλεσμα του Παναγιώτη Κανακάκη
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εδώ και τρία χρόνια περίπου η χώρα µας μαστίζεται από µια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση η οποία έχει φέρει σε κατάσταση απελπισίας την πλειοψηφία των ελλήνων.
Πρώτη φορά στην ιστορία µας και πιστεύω σε όλο το κόσμο βιώνουμε τον έκτο χρόνο οικονομικής ύφεσης σε ειρηνική περίοδο.
Η ανεργία έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια, οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μειωθεί έως και 40 τις εκατό, ενώ το κόστος ζωής έχει ανέβει στα ύψη.
Ταυτόχρονα όλες οι δημόσιες κοινωνικές δομές δέχονται ανελέητο πόλεμο προκειμένου να αποδομηθούν και τέλος να καταργηθούν.
Η κεντρική πολιτική που θέλει να περάσει η κυβέρνηση είναι να φέρει σε επίπεδα εξαθλίωσης τον µέσο Έλληνα πολίτη προκειμένου μετά να δεχθεί οποιαδήποτε λύση του δώσουν, από την άλλη θέλει να αποδημήσει οτιδήποτε σχετίζεται µε τον δημόσιο τομέα, είτε αυτό είναι σε επίπεδο κοινωνικών παροχών είτε πρόκειται για ελεγκτικό μηχανισµό, προκειμένου να δώσουν την δυνατότητα σε ντόπιους και ξένους αετονύχηδες µε λίγα έως καθόλου χρήματα να πάρουν όλο τον πλούτο της χώρας µας και να τον εκμεταλλευτούν
προς το συμφέρον τους.
Μέσα στα τρία χρόνια που πέρασαν µε τις μνημονιακές πολιτικές καμιά κυβέρνηση δεν είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό J προσπαθούν όμως µε ψεύτικες υποσχέσεις να δημιουργήσουν µια πλασματική αισιοδοξία για το μέλλον ενώ γνωρίζουν ότι το μονό που κάνουν είναι να παρατείνουν
την αγωνία και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού.
Μέσα στα τρία χρόνια που πέρασαν εφαρμόστηκαν αντιδημοκρατικές πολιτικές και διαδικασίες J αυτό όμως που έγινε χθες το απόγευμα µε το κλείσιμο της ΕΡΤ σηματοδοτεί µια άλλη στρατηγική που θυμίζει άλλες εποχές και που κανέναν µας δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορο.
Γιατί κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δεν είναι μονό ζήτημα της ΕΡΤ J αλλά αφορά οτιδήποτε δημόσιο.
Χθες ήταν η ΕΡΤ J αύριο μπορεί να είναι τα νοσοκομεία και μεθαύριο μπορεί να είναι η τοπική αυτοδιοίκηση.
Αυτή η αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική πολιτική δεν πρέπει να περάσει.
Δεν αρκούν τα ψηφίσματα συμπαράστασης, χρειάζεται συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.
Η δημοτική παράταξη ΑΝΑΣΑ συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για την αποτροπή αυτής της πολιτικής.
Αμέσως τώρα, θα αποχωρήσω για να βρεθώ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.
Καλώ όλους τους δημοτικούς συμβούλους να συμπαραταχτούν σε αυτές τις κινητοποιήσεις.

Ψήφισμα της Περιφέρειας Αττικής κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ


Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε κατά τη διάρκεια της συζήτησης:  
«Αυτοί που λέγανε ‘όχι’ στο Μνημόνιο τώρα κάνουν τα περισσότερα. Είναι να τρελαίνεται κανείς. 
Η ξαφνική διακοπή λειτουργίας έγινε τόσο αιφνιδιαστικά, ώστε να μην υπάρξει χρόνος για αντιδράσεις. 
Ο τρόπος ήταν τρομερά άγαρμπος. 
Αυτό που έγινε είναι ένας ξαφνικός θάνατος. 
Οι πολίτες περιμένουν πολιτικές λύσεις και όχι ναζιστικές πρακτικές.
Ανοίξτε το σύνδεσμο: http://www.localtv.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7308:---------re-think-athens&catid=1292:perifereia&Itemid=240