Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Κανακάκης: «Είστε επικίνδυνοι για τους πολίτες και τη χώρα. Φύγετε»!

Ο Παναγιώτης Κανακάκης, δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Κίνησης Κηφισιάς «ΑΝ.Α.Σ.Α. έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών:
 «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις διπλές εκλογές του 2014 με τρόμο. Γνωρίζει η αυτοδιοίκηση καταρρέει υπό το βάρος των μνημονίων και του «Καλλικράτη», ότι οι κοινωνικές αντιδράσεις, είναι καζάνι που διαρκώς σιγοβράζει. Ξέρει, επομένως, ότι οι κάλπες του 2014 θα αποτελέσουν την πρώτη και εξαιρετικά ηχηρή εκλογική καταγραφή της αποτυχίας της.
Για αυτό αποφάσισε, χωρίς αιδώ, να παραβιάσει ακόμα και τις σαφείς διατάξεις του «Καλλικράτη»:
«Η εκλογή στα ανωτέρω αξιώματα, του δημάρχου, των δημοτικών συμβούλων, των συμβούλων της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και των εκπροσώπων της τοπικής κοινότητας, καθώς και του περιφερειάρχη, των αντιπεριφερειαρχών και των περιφερειακών συμβούλων αντίστοιχα, γίνεται την ίδια μέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Ο λόγος που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιλέγουν να παρανομήσουν είναι διττός. Ταυτίζοντας τις ευρωεκλογές με το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, η κυβέρνηση ελπίζει, αφενός μεν ότι οι πολίτες θα οδηγηθούν στην επιλογή δημάρχου και περιφερειάρχη «ανεπηρέαστοι» από τη βέβαιη ήττα της ΝΔ στις ευρωεκλογές, αφετέρου δε ότι η συνήθως χαμηλή συμμετοχή των πολιτών στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα επηρεάσει και τις ευρωεκλογές.
Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος με την κυβέρνηση και ο Δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης έσπευσε ασμένως  να στηρίξει τις αποφάσεις του κόμματός του.
Βέβαια, τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο κ. Χιωτάκης, γνωρίζουν ότι, τα εκλογομαγειρέματα δεν πρόκειται να τους σώσουν από την αποδοκιμασία των ίδιων και των πολιτικών τους επιλογών. Ότι και να κάνουν το μήνυμα των επερχόμενων εκλογών θα είναι σαφές:
«Είστε επικίνδυνοι για τους πολίτες και τη χώρα. Φύγετε».

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Την κατηγορηματική διαφωνία του με τη μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών για το πλεονάζον προσωπικό στους δήμους, η οποία προβλέπει για το Δήμο Κηφισιάς τη μετακίνηση 61 εργαζομένων σε άλλους ΟΤΑ, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς που συζήτησε το θέμα εκτάκτως, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου 2013.
   
"Επιφύλαξη μόνο σε ότι αφορά στην κλιμάκωση των ενεργειών που θα απαιτηθούν, εξέφρασε ο Παναγιώτης Κανακάκης δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Δημοτικής Κίνησης Κηφισιάς ΑΝ.Α.Σ.Α."

Στο ομόφωνο ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς αναφέρει:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο απορρίπτει τα συμπεράσματα της μελέτης, που αφορά την στελέχωση των Υπηρεσιών και τις εκτιμήσεις ενδοδημοτικής κινητικότητας του προσωπικού του Δήμου Κηφισιάς, ως αβάσιμα, καθώς η μελέτη δεν περιλαμβάνει τα πραγματικά στοιχεία του προσωπικού όπως αυτό έχει διαμορφωθεί σήμερα, αλλά περιλαμβάνει στοιχεία και παραδοχές των οποίων η επιστημονική τεκμηρίωση και αναγκαιότητα αμφισβητείται.
Καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών, το ΔΣ της ΚΕΔΕ, τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να ορίσουν μια νέα ομάδα εργασίας, η οποία αντικείμενο θα έχει την εκπόνηση μιας νέας μελέτης στελέχωσης και ενδεχόμενες εκτιμήσεις ενδοδημοτικής κινητικότητας προσωπικού  των Δήμων, βασιζόμενη σε σημερινά πραγματικά δεδομένα και στοιχεία.
Εγκρίνει τη συμμετοχή του Δήμου Κηφισιάς σε οποιαδήποτε μορφή αντιδράσεων και κινητοποιήσεων αποφασίσει το Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε. και δηλώνει κατηγορηματικά ότι στο Δήμο Κηφισίας δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος».

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης υπογράμμισε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει μέχρι σήμερα τα μέγιστα στην δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας. Είναι από τους θεσμούς της πολιτείας που έχει δεχτεί απανωτά χτυπήματα, πλήρωσε και εξακολουθεί να πληρώνει δυσβάσταχτο τίμημα, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Ως Δημοτική Αρχή εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε αποφάσεις που υποβαθμίζουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».