Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΝΑΚΑΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑΤην προηγούμενη Κυριακή (6 Μάρτη 2011) η δημοτική μας παράταξη επισκέφτηκε την Κερατέα με σκοπό να συναντηθεί με το συντονιστικό όργανο των κατοίκων της περιοχής οι όποιοι αντιδρούν στην δημιουργία ΧΥΤΑ στην εν λόγω περιοχή.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να μας ενημερώσει η συντονιστική επιτροπή των κατοίκων για τις εξελίξεις στο θέμα του ΧΥΤΑ και να επιδώσουμε ένα ψήφισμα συμπαράστασης αφού σε πολλά σημεία συμφωνούμε.
Συγκεκριμένα στο ψήφισμα μας αναφέρουμε ότι οι μόνες αποδεκτές λύσεις σήμερα είναι
1.   Εφαρμογή πολιτικών που θα μειώνουν δραστικά την παραγωγή απορριμμάτων.
2.   Η ολική ανακύκλωση στην πηγή παραγωγής, δηλαδή στα σπίτια
3.   Κατασκευή μικρών εργοστασίων, ανά περιοχή, όπου θα γίνεται η διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών.
4.   Κομποστοποίηση των οργανικών και πράσινων απορριμμάτων.
Η ενημέρωση μας από το συντονιστικό των κατοίκων ήταν λεπτομερής και αποκαλυπτική.
Μας εξήγησαν ότι εδώ και τρεις μήνες περίπου η κυβέρνηση έχει στείλει τις ομάδες καταστολής και έχουν αποκλείσει μια περιοχή 5000 στρεμμάτων ενώ η επίμαχη περιοχή όπου σκοπεύουν να δημιουργήσουν τον ΧΥΤΑ είναι 350 στρέμματα.
Μας εξήγησαν επίσης ότι έχουν βγει τρεις δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν και παρ όλα αυτά η κυβέρνηση επιμένει με την βία να αποκλείει την περιοχή προσπαθώντας να κάμψει το ηθικό των κατοίκων.
Μας είπαν επίσης ότι συχνά πυκνά οι δυνάμεις καταστολής επεμβαίνουν ρίχνοντας πολλά χημικά , ξυλοκοπούν τους κατοίκους και τους προξενούν μεγάλες φθορές στα αυτοκίνητα τους.
Μιλήσαμε και με τους υπόλοιπους κατοίκους οι όποιοι μας έδειξαν τις ζημιές που έχουν υποστεί τα οχήματα τους όπως και πολλά απομεινάρια από τα χημικά που ρίχνουν οι δυνάμεις καταστολής. Στην συνέχεια περπατώντας περίπου ένα χιλιόμετρο στο αποκλεισμένο δρόμο που οδηγεί στο Λαύριο συναντήσαμε τις δυνάμεις καταστολής και τους ζητήσαμε να μας εξηγήσουν την παρουσία τους στην περιοχή.
Πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν προφανής η αμηχανία τους και οι εξηγήσεις τους παιδαριώδεις.
Μας είπαν ότι δεν έχουν τίποτα με τους κατοίκους και ότι είναι εκεί για να τους προστατεύουν, ότι τα επεισόδια τα δημιουργούν αλλοδαποί.
Όταν τους ρωτήσαμε εάν έχουν κλείσει τον δρόμο που οδηγεί στο Λαύριο μας απάντησαν ότι τον δρόμο τον έχουν κλείσει οι κάτοικοι.
Όταν όμως εκδηλώσαμε την πρόθεση μας να προχωρήσουμε με τα πόδια στον συγκεκριμένο δρόμο μας απάντησαν ότι πρέπει να επικοινωνήσουν με το κέντρο για να μας δοθεί άδεια και ενδεχομένως με την συνοδεία του υπαστυνόμου να προχωρήσουμε για λίγο.
Τα συμπεράσματα μας είναι ότι η περιοχή τελεί υπό κατάληψη από τις δυνάμεις καταστολής με κυβερνητική εντολή.
Αυτή η κατάληψη είναι αδικαιολόγητη αφού οι δικαστικές αποφάσεις οι οποίες έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα δικαιώνουν τους κατοίκους.
Αυτή η κυβερνητική επιλογή που θέλει να αγνοεί τις αντιδράσεις των κατοίκων , τις αποφάσεις των δικαστηρίων και να υπερασπίζεται επιλογές επιστημονικά ξεπερασμένες που ουσιαστικά δεν λύνουν το πρόβλημα των απορριμμάτων της Αττικής και συνάμα καταστρέφουν μια περιοχή όπως την Κερατέα, παραπέμπει στην πολιτική που εφαρμόστηκε τις τελευταίες δεκαετίες στην χώρα μας και που μας έφτασε στην χρεοκοπία.
Αυτήν την πολιτική πρέπει όλοι να την καταδικάσουμε γιατί αύριο μπορεί να είναι η δική μας σειρά.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ" ΕΓΡΑΨΕ


 Η «ΑΝΑΣΑ» στο μπλόκο της Κερατέας

ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΗΚΕ: 11 Μαρτίου 2011

Την Κυριακή 6 Μάρτη 2011 πολυμελής αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση «Ανάσα», με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κανακάκη, δημοτικό σύμβουλο Κηφισιάς, επισκέφθηκε το μπλόκο επί της οδού Λαυρίου και ήρθε αντιμέτωπη με τα ΜΑΤ, που εκτελώντας εντολές, όπως τόνισαν οι αξιωματικοί τους, έδειχναν να μην κατανοούν τι ακριβώς προστατεύουν με την παρουσία τους εκεί και την απαγόρευσή μας να προχωρήσουμε ανενόχλητα σε δημόσιο δρόμο, αφού στο πολύ συγκεκριμένο αυτό ερώτημα, κοιτάζονταν αμήχανα, αναζητώντας μάταια πειστική απάντηση. 
Η αντιπροσωπεία της «Ανάσα» παρέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης στους κατοίκους της Κερατέας, που αγωνίζονται ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης, να τους επιβάλλει στον αρχαιολογικό χώρο Οβριόκαστρο, παρά και την πρόσφατη απαγορευτική απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου, τις πλέον αναχρονιστικές και επικίνδυνες για την υγεία και το περιβάλλον, μεθόδους των ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ για τη διαχείριση των σκουπιδιών, που ήδη έχουν εγκαταλειφθεί στον προηγμένο κόσμο. 
Η εδώ και τρεις περίπου μήνες πεισματική αυτή επιμονή της κυβέρνησης, να καταστείλει βίαια τον αγώνα των κατοίκων, με την εγκατάσταση και χρησιμοποίηση καθημερινά των ΜΑΤ στην περιοχή και να επιβάλλει τέτοιες «λύσεις», αποδεικνύει το ρόλο της σαν προστάτη συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, αδιαφορώντας ακόμη και στην επιβολή νέων προστίμων για τη παραβίαση της Κοινοτικής Περιβαλλοντικής νομοθεσίας. 
Τα μέλη της «Ανάσα», οι κάτοικοι της Κηφισιάς, της Αττικής, όλης της χώρας, αντιλαμβανόμαστε τη μεγάλη σημασία μιας θετικής τροπής που μπορεί και πρέπει να πάρει ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας για σύγχρονη – επιστημονική και διαφανή περιβαλλοντική πολιτική, στο πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων και γι’ αυτό στεκόμαστε στο πλευρό τους, επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης και παραδειγματισμένοι από τη δική τους αγωνιστικότητα, επιμονή, συλλογικότητα και αλληλεγγύη κάτω από τέτοιες δύσκολες συνθήκες τονίζουν: 
«Συνειδητοποιούμε πλέον όλοι μας την αποτελεσματικότητα που οι ίδιοι οι άνθρωποι μπορούμε να έχουμε κόντρα στις σημερινές εποχές των ‘‘αγορών’’, ξανακτίζοντας την κοινωνία της αλληλεγγύης και της πραγματικής ελευθερίας.