Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

Αυτοδιοίκηση: Πολιτικές εκλογές

Ο Γιώργος Μαθόπουλος

(Από την τοποθέτηση στην ανοιχτή συνέλευση της ΑΝ.Α.Σ.Α. της 29 -9- 2013 όπως δημοσιεύεται εδώ στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ, αλλά και την ΚΗΦΙΣΙΑ με τίτλο: Οι εκλογές της αυτοδιοίκησης είναι πολιτικές)
  
Οχτώ μήνες μακριά από τις δημοτικές εκλογές, δεν γνωρίζω αν οι φωστήρες του κυβερνητικού κατεστημένου στη χώρα και οι πάτρωνές τους, η τρόικα και οι άλλοι, θα επιχειρήσουν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο για την αυτοδιοίκηση, επιχειρώντας με ένα σχέδιο αχταρμά με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, να χωρέσουν σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο από «εγκληματίες, λαμόγια, διεφθαρμένους», μέχρι νοικοκυραίους και ιδεολόγους, μόνο και μόνο να μη βγει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές κεντρικό πολιτικό μήνυμα. Τίποτα άλλο δεν τους ενδιαφέρει. Ούτε το πώς θα γίνει ποιο λειτουργική η αυτοδιοίκηση, ούτε το πώς θα υπηρετηθεί καλύτερα ο πολίτης.
  
Του Γιώργου Μαθόπουλου, εκπροσώπου Τύπου ΑΝΑΣΑ Κηφισιάς

Ως πολιτικοποιημένα άτομα στην τοπική μας κοινωνία του «Καλλικρατικού» Δήμου της Κηφισιάς, οφείλουμε να έχουμε δύο προτεραιότητες ήσσονος σημασίας. 

Η μία είναι να διοικήσουμε το δήμο.

Δεν αρκεί να παρακολουθείς επιδερμικά τα θέματα της τοπικής σου κοινωνίας, χρειάζεται να αναλάβεις προσωπικές και διοικητικές ευθύνες, να συγκρουστείς με την πελατειακού τύπου δημοτική διοίκηση, να εργαστείς για την επάρκεια και λειτουργικότητα των υποδομών της πόλης σου, για την κοινωνική υπόστασή της, για τον πολιτιστικό πλούτο της, για το περιβάλλον, για την ατομική αξιοπρέπεια και επιδεξιότητα κάθε συμπολίτισσας και κάθε συμπολίτη σου.
Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ: http://www.amarysia.gr/kifisia/politiki/53528-2013-10-11-07-33-47.html

Διαμάχη «ΑΝΑΣΑ» – Χιωτάκη για την Μονάδα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Βιομάζα


anasa_xiotakis 01

Έντονη διαμάχη ξέσπασε μεταξύ της Δημοτικής Κίνησης  και της δημοτικής αρχής του Δήμου Κηφισιάς μετά την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με την οποία απορρίπτεται η προσφυγή του Δήμου Κηφισιάς, κατά της Απόφασης του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για την εγκατάσταση και λειτουργία του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από  στη θέση «Καλυφτάκι», του Δήμου Κηφισιάς «Απολογηθείτε κύριε Χιωτάκη» κατηγορεί το δήμαρχο Κηφισιάς για αποσιώπηση του θέματος. Η δημοτική αρχή στην απάντησή της επιμένει οτι «η θέση της Δημοτικής Αρχής για το συγκεκριμένο θέμα είναι ξεκάθαρη. Θα επαναλάβουμε για ακόμη μία φορά ότι δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση και λειτουργία στο Δήμο Κηφισιάς, Μονάδων Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας και Διαχείρισης Απορριμμάτων. Η σχετική ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ στις 9/10/13 αναφέρει: