Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Το ΣΤΕΚΙ της «ΑΝΑΣΑ» άνοιξε και λειτουργεί για τους δημότεςΜε μια ομιλία, παρέμβαση στην κυβερνητική πολιτική, ο επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ», Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς κ. Παν. Κανακάκης, άνοιξε το «ΣΤΕΚΙ» επικοινωνίας της δημοτικής παράταξης με όλους τους δημότες, το βράδυ του Σαββάτου 2 Ιουλίου 2011, που βρίσκεται στη Γρηγορίου Ε΄ Αριθμός 20 και Κ. Βάρναλη, στη Νέα Ερυθραία.
Στην εναρκτήρια εκδήλωση λειτουργίας του το ΣΤΕΚΙ της «ΑΝΑΣΑ», γέμισε από τις ευχές για επίτευξη των σκοπών της παράταξης, από τα χαμόγελα και τις χαρούμενες φωνές, των μελών και των φίλων της.
Τα εδέσματα προσφορά των μελών και η μουσική σε χορευτικούς ρυθμούς που ακολούθησαν, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.
Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους οι σύμβουλοι της περιφέρειας κ. κ. Νίκος Βούτσης και Δημήτρης Τσουκαλάς, ο Καθηγητής Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ και υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ΚΕΑ-Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς και Διεθνών Σχέσεων, κα Ρένα Δούρου, ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και πολλοί φίλοι.  • «Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη και τους φίλους της «ΑΝΑΣΑ» που συνέβαλαν και συμβάλλουν, με τον τρόπο που μπορούν στη δημιουργία και τη λειτουργία της νέας μας αίθουσας, για να γίνει το ΣΤΕΚΙ των συμπολιτών μας»

  • Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια της αίθουσας, καθώς και η ιδρυτική συνέλευση της «ΑΝΑΣΑ», για την μετεξέλιξή της σε Δημοτική Κίνηση.

Εικόνες από την εκδήλωση της «ΑΝΑΣΑ»

 Βλέποντας προς τα έξω στους πολλούς, ο Κωστής Χαλκιαδάκης καλωσορίζει τους καλεσμένους.
Ο Παναγιώτης Κανακάκης επέλεξε να μιλήσει κοντά στο παράθυρο, επειδή τον άνετο προαύλιο χώρο, επέλεξαν οι περισσότεροι καλεσμένοι μας.


Ο Νίκος Βούτσης και η Ρένα Δούρου ανάμεσα στα μέλη της «ΑΝΑΣΑ», Νίκο Χατζηράπτη και Γιώργο Μαθόπουλο, ποζάρουν για χάρη μας.


Οι φίλοι της «ΑΝΑΣΑ» σε ώρα δράσης… ενώ στο Βάθος, (με λευκό πουκάμισο στο κέντρο) ο Κωστής Χαλκιαδάκης σε ετοιμότητα, να μη λήψη τίποτα και από κανέναν.


Οι Γιώργος Μαθόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Βούτσης και Πάνος Σκουρλέτης, στο … «διαλογολόγιο» της εκδήλωσης.

Μένοντας στην ουσία της πρωτοβουλίας της «ΑΝΑΣΑ» να δημιουργήσει το ΣΤΕΚΙ, ένας καλεσμένος εμφανίστηκε βέβαιος τονίζοντας: Βλέπω πως σε λίγο το ΣΤΕΚΙ θα είναι μικρός χώρος για να μας χωρέσει και ως αρχιτέκτονας ακούγοντάς τον ο Κωστής Χαλκιαδάκης, κοιτάζει ήδη το χώρο, με... σχεδιαστική περίσκεψη.
Ο Χρήστος Δημακόπουλος μέλος της Γραμματείας της «ΑΝΑΣΑ», παρατηρεί ποια βλέμματα κοιτούν με θαυμασμό το ντεκόρ της αίθουσας και ακόμα δεν του έχουν πει συγχαρητήρια, για τη δουλειά που έκανε. Ο Παρασκευάς Ποθητός, στο βάθος πρώτος από αριστερά, μόλις διακρίνεται, έγινε στόχος όχι για τα βελάκια, αλλά για να δεχθεί τα συγχαρητήρια όλων, για την αρμονία χρωμάτων που πέτυχε στους τοίχους, της φιλόξενης αίθουσας της «ΑΝΑΣΑ».   


 Η Ομιλία του Παναγιώτη Κανακάκη
Αγαπητοί φίλες και φίλοι, αγαπητοί φίλες και φίλοι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι με την δημοτική μας παράταξη, την Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση «ΑΝΑΣΑ» το αποψινό βράδυ αποτελεί, μια σπουδαία στιγμή για την δημοτική μας παράταξη.
Πριν δώδεκα μήνες περίπου αρχίσαμε τις συζητήσεις για την κάθοδο μας στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010.
Μετά από πολλές, κοπιώδεις συζητήσεις και διεργασίες, μετά από πολλές διαφωνίες αλλά και συμφωνίες, καταλήξαμε στην δημοτική παράταξη, την «ΑΝΑΣΑ».
Εκείνη την περίοδο είχαμε να αντιμετωπίσουμε δυο μεγάλα θέματα, τη διοικητική μεταρρύθμιση τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και ένα νέο οικονομικό περιβάλλον που επέβαλε η υπογραφή του περίφημου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ από την ελληνική κυβέρνηση.
Εκτιμήσαμε εκείνη την χρονική περίοδο ότι αυτά τα δυο γεγονότα έπρεπε να καθορίσουν την στάση και την γραμμή που έπρεπε να ακολουθήσουμε στις δημοτικές εκλογές.
Προσδώσαμε στην προεκλογική μας εκστρατεία πολιτικά χαρακτηριστικά, αντιτασσόμενοι στην λογική του μνημονίου και τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», που όπως σωστά προβλέψαμε, τόσα δεινά θα έφερναν στην τοπική αυτοδιοίκηση και την ελληνική κοινωνία.
Γνωρίζαμε από τότε ότι οι δεσμεύσεις που υπέγραφε η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους μας στην ευρωπαϊκή ένωση και το διεθνές νομισματικό ταμείο θα είχε καταστρεπτικές συνέπειες για την κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Μιλήσαμε τότε ότι οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις θα έφερναν την οικονομική εξαθλίωση στις ασθενέστερες ομάδες του ελληνικού πληθυσμού, μιλήσαμε για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό που μόνον ανεργία και ανασφάλεια θα δημιουργούσαν, μιλήσαμε για τις οικονομικές περικοπές στην αυτοδιοίκηση και τις συνέπειες που αυτές θα είχαν στην λειτουργία των δήμων αλλά και των κατοίκων του νέου δήμου Κηφισιάς.
Μετά από εννέα μήνες από τις δημοτικές εκλογές, οι εκτιμήσεις μας επιβεβαιώνονται δυστυχώς προς το χειρότερο, αφού:
*        πραγματοποιήθηκε η αποδόμηση του ασφαλιστικού,
*        πραγματοποιήθηκε η αποδόμηση της εργατικής νομοθεσίας,
*        έγιναν μεγάλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις,
*        συνεχίζεται η αποδόμηση του συστήματος της υγείας,
*        έγινε η αποδόμηση της παιδείας,
*        η ανεργία σκαρφάλωσε στο 20%,
*        έγινε σημαντικός περιορισμός στις προνοιακές δομές,
*        έγινε περικοπή 32% στις επιχορηγήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση για το 2010.

Αποδεικνύεται επίσης, ότι παρά τα όποια σκληρά μέτρα για την κοινωνία, το χρέος αυξάνεται και το έλλειμμα αντιστέκεται στο 13%.
Αποδεικνύεται, ότι ο μονόδρομος του μνημονίου είναι αδιέξοδος, για αυτόν το λόγο οι κυβερνώντες, μας οδηγούν στο νέο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, όπου πέραν της όποιας δυστυχίας έχουν προκαλέσει μέχρι τώρα στην ελληνική κοινωνία, θα πουλήσουν και τα χρυσαφικά και τα ασημικά και κυρίως, θα πουλήσουν την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο.
Αυτή η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα ενός τύπου διακυβέρνησης που έχει επιβληθεί στον τόπο μας, όπου οι μειοψηφίες γίνονται απόλυτες πλειοψηφίες, όπου έχει θεοποιηθεί η κατοχή και η αξία του χρήματος, όπου ο ατομικισμός και η προσωπική ανάδειξη λειτουργούν σε βάρος της συνολικής κοινωνικής προόδου.
Αυτός ο τόπος διακυβέρνησης που επικράτησε επί χρόνια σε όλα τα επίπεδα της κρατικής διοίκησης κατάφερε να απομακρύνει τους πολίτες από την ενεργό συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων και την εφαρμογή τους.
Αυτοί που επί τόσα χρόνια καλλιεργούσαν ένα σαθρό και διεφθαρμένο σύστημα, ακολουθώντας τις επιταγές των ξένων αλλά και ντόπιων καθοδηγητών τους, έρχονται σήμερα να προκαλέσουν την εξαθλίωση σε μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.
Οι περισσότεροι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι η ακολουθούμενη πολιτική είναι αδιέξοδη και όλο και σκληρότερα και πιο άδικα μέτρα θα λαμβάνονται στο μέλλον.
Η αντίδραση των πολιτών, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ήταν σημαντική και μετά από πολλά χρόνια είδαμε να προβληματίζονται, να συζητούν, να συγκεντρώνονται αυθόρμητα και μαζικά στις πλατείες και να αποδοκιμάζουν και να καταδικάζουν αυτές τις πολιτικές επιλογές.
Μετά από πολλά χρόνια είδαμε ανθρώπους να διεκδικούν το δικαίωμα να συμμετέχουν μαζικά, στην λήψη των αποφάσεων.
Το πολιτικό σύστημα εξουσίας αντέδρασε, χρησιμοποιώντας το παρακράτος, για να τρομοκρατήσει τους πολίτες και να τους ξαναβάλει στον καναπέ.
Όταν το σχέδιο απέτυχε, έδωσε εντολή στις μονάδες καταστολής, να χρησιμοποιήσουν την πιο ωμή βία, για να διαλύσει το κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών.
Είναι σίγουρο ότι στο μέλλον οι αντιδράσεις των πολιτών θα πυκνώσουν, όπως βέβαιο είναι ότι οι κυβερνώντες θα χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσον και αντιδημοκρατική τακτική για να καταστείλουν κάθε αμφισβήτηση της εξουσίας τους.
Αγαπητοί φίλες και φίλοι, δεκαετίες τώρα, έχουμε κάνει την επιλογή σε τοπικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο να ακολουθούμε έναν διαφορετικό δρόμο.
Προσπαθούσαμε με εντιμότητα και σοβαρότητα, χωρίς λαϊκίστικες αναφορές, να περάσουμε μια διαφορετική νοοτροπία στην δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, ξεκινώντας από την διεκδίκηση της απλής αναλογικής μέχρι την εμπέδωση των εννοιών της ισονομίας και ισοδικίας.
Δυστυχώς μέχρι τώρα οι απόψεις μας δεν έβρισκαν μεγάλη ανταπόκριση στους πολίτες και αυτό οφείλεται κυρίως σε δυο λόγους:
1.      Στο γενικότερο πολιτικό κλίμα που ευνοούσε συμπεριφορές αδιαφορίας.
2.      Στην δική μας ανεπάρκεια να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των πολιτών για να έχουμε την αποδοχή και την συμμετοχή τους.
Όλα αυτά τα χρόνια προβληματιζόμασταν για να βρούμε τρόπους οι σκέψεις μας και οι απόψεις μας, πέραν της θεωρητικής αποδοχής να γίνουν αποδεκτές από την κοινωνία.
Αυτό συζητήσαμε κατά την προεκλογική περίοδο και αποφασίσαμε η δημοτική παράταξη «Ανάσα» να μετεξελιχθεί σε δημοτική κίνηση, ώστε να καθορίσουμε σε ιδρυτική συνέλευση τις βασικές κατευθύνσεις που πρέπει να έχουμε, τις αρχές λειτουργίας που θα διέπουν την δημοτική κίνηση και βέβαια, την εγγραφή μελών που δεν θα καθορίζεται από την οποία κομματική αναφορά, αλλά από τη συμφωνία στις βασικές κατευθύνσεις και αρχές λειτουργίας.
Έχουμε κατανοήσει πλήρως ότι δεν αρκεί μια προεκλογική εκστρατεία για να πείσει κανείς για την εντιμότητα και την ειλικρίνεια των προθέσεων του.
Έχουμε κατανοήσει πλήρως ότι πρέπει να έχουμε υπομονή και επιμονή, ότι πρέπει να έχουμε συνεχή παρουσία και παρέμβαση σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον δήμο μας.
Έχουμε κατανοήσει την ανάγκη να βρισκόμαστε και να συζητάμε, να ανταλλάσσουμε απόψεις, να γνωριζόμαστε μέρα με την μέρα περισσότερο, να προβληματιζόμαστε, να συνεργαζόμαστε, να κατανοούμε ότι το προσωπικό συμφέρον είναι το κοινό συμφέρον, να συμπαραστεκόμαστε και όπως λέει ο φίλος και συναγωνιστής ο Κωστής ο Χαλκιαδάκης να αγαπιόμαστε γιατί έχουμε κοινούς στόχους και προσπαθούμε ανιδιοτελώς να τους πραγματοποιήσουμε.
Με αυτές τις σκέψεις, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από τα μέλη της δημοτικής παράταξης για να στηθεί αυτό το στέκι.
Πέραν των οικονομικών δυσκολιών του εγχειρήματος όλοι δούλεψαν με πολύ μεράκι και ενθουσιασμό για να μπορέσει αυτό το στέκι να αποτελέσει σημείο προβληματισμού, συνεργασίας, πολιτισμού, αλληλεγγύης και διασκέδασης.
Κάναμε το πρώτο βήμα, τώρα πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε αυτό το στέκι να σταθεί στα ποδιά του, πρέπει να το βοηθήσουμε οικονομικά, αλλά και με την προσφορά εργασίας και βέβαια με την συχνή παρουσία μας, να το κάνουμε έναν ζωντανό οργανισμό.
Επιδίωξη μας είναι, αυτό το στέκι να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους νέους.
Αγαπητοί φίλες και φίλοι, θέλω να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία και σας καλώ να συμπαρασταθείτε σε αυτή την προσπάθειά μας, με όποιον τρόπο κρίνεται κατάλληλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου