Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΑΝΑΣΑ διαφωνεί με την πρόσκληση της δημοτικής διοίκησης στον Υπουργό Υγείας και δεν θα παραστεί στα εγκαίνια του πολυιατρείου Κηφισιάς

Σήμερα Τετάρτη 18- Σεπτεμβρίου- 2013 ο δήμος Κηφισιάς εγκαινιάζει τα καινούρια πολυιατρεία στην περιοχή των εργατικών κατοικιών στην κάτω Κηφισιά.

Ως Δημοτική Κίνηση-παράταξη ΑΝΑΣΑ Κηφισιάς, παρά τις αντιρρήσεις που εκφράσαμε όσον αφορά το κλείσιμο εδώ και δύο χρόνια του πολυιατρείου, καθώς και των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν μέχρι τώρα για την κατασκευή των πολυιατρείων, που εγείρουν ερωτηματικά για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά και για τη χρήση τους, χαιρετίζουμε και στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια του δήμου, αρκεί τα πολυιατρεία να λειτουργούν σύμφωνα με αυτό που λέει το όνομά τους, δηλαδή, θα έχουν πολλές ειδικότητες και θα τα επισκέπτονται οι ανασφάλιστοι πολίτες χωρίς κανένα οικονομικό τίμημα.
Διαφωνώντας κάθετα με την παρουσία του υπουργού υγείας στην τελετή των εγκαινίων, ο οποίος για εμάς συμβολίζει με τον χειρότερο τρόπο το «ΕΡΓΟ» της υποταγμένης στην τρόικα δικομματικής συγκυβέρνησης και στον χώρο της υγείας, η Δημοτική Κίνηση– παράταξη ΑΝΑΣΑ Κηφισιάς δεν θα παραβρεθεί.
Ένα «ΈΡΓΟ» με το οποίο ο υπουργός και η δικομματική συγκυβέρνηση, οδηγούν στην αποδόμησή του, το εθνικό σύστημα υγείας, κλείνοντας νοσοκομεία και θέτοντας σε διαθεσιμότητα νοσηλευτικό, διοικητικό και ιατρικό προσωπικό και αυτό το κάνουν σήμερα που οι ανασφάλιστοι έλληνες αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμό, αλλά και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού έχουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά ανάγκη όλες τις υποδομές υγείας, όπως και την δωρεάν περίθαλψη.  
Έρχονται ακριβώς σήμερα και μάλιστα χωρίς αιδώ ο υπουργός και η συγκυβέρνηση και καθιερώνουν ακόμα και το εισιτήριο, εισαγωγής των ασθενών στα νοσοκομεία.
Είναι σίγουρο ότι η ακολουθούμενη πολιτική κλεισίματος των υγειονομικών μονάδων και η απόλυση των χιλιάδων λειτουργών τους, αποσκοπεί στην πλήρη αποδόμηση του δημόσιου συστήματος υγείας για όλο το λαό, με ξεκάθαρο στόχο τους την επικράτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και στον χώρο της υγείας.
Η επιλογή του κυρίου Άδωνη Γεωργιάδη στη θέση του υπουργού υγείας μόνο τυχαία δεν είναι, αφού θεωρείται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση για να κάνει τη «βρώμικη» δουλειά της τρόικας και της συγκυβέρνησης Ν. Δ. και ΠΑΣΟΚ.
Αρκεί να θυμίσουμε το ποιόν του ανθρώπου, που υπήρξε πάντα υβριστικός στους αντιπάλους του (ακόμη και στους σημερινούς του προϊσταμένους Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλο, ως στέλεχος του ΛΑΟΣ).
Άνθρωπος της τηλεόρασης που με την προκλητική συμπεριφορά του δημιουργεί αισθήματα θυμηδίας στους Έλληνες πολίτες.
            Κανείς δεν ξεχνά και ούτε αποδέχεται, τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου κυρίου απέναντι σε λειτουργούς της υγείας, που με αυταπάρνηση και ηρωισμό κρατούν όρθιο το εθνικό σύστημα υγείας, παρέχοντας εδώ και χρόνια ιατρικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και με πενιχρές αμοιβές.
Φράσεις όπως θα σας πω εγώ τι εστί βερίκοκο, απέναντι σε επαγγελματίες και επιστήμονες, υπονοώντας προφανώς την απόλυση, αποτελούν κοινή ύβρη και απόλυτη έκφραση της εφαρμοζόμενης πολιτικής από τη συγκυβέρνηση που θέλει να αγνοεί συστηματικά ότι οι όποιες υποδομές υγείας στην ελληνική επικράτεια, δεν είναι μαγαζάκι τους, αλλά αποτελούν περιουσιακό στοιχείο των Ελλήνων.    
Εμείς, η δημοτική κίνηση- παράταξη ΑΝΑΣΑ Κηφισιάς σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συναινέσουμε στην απαξίωση και την αποδόμηση των αγαθών και των υποδομών της υγείας και της ανθρώπινης ύπαρξης.
Για τους λόγους αυτούς, δεν συμμετέχουμε σε κομματικές φιέστες που καρατομούν τη λαϊκή υγεία και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή την πρόσκληση στα εγκαίνια του πολυιατρείου στον υπουργό υγείας εκ μέρους της δημοτικής διοίκησης Χιωτάκη, που αν μη τι άλλο με αυτή την πρόσκλησή της, φανερώνει περίτρανα, πως συμπορεύεται με την ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική της υποταγμένης στη τρόικα δικομματικής συγκυβέρνησης και στο χώρο της υγείας, όπως συμβαίνει και στη τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και σε βάρος της πλειονότητας του ελληνικού λαού.
Το Γραφείο Τύπου