Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ


Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κηφισιάς κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 7/12/2011 ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα:
Με έντονη ανησυχία και προβληματισμό, ο Δήμος Κηφισιάς καταγράφει καθημερινά, την αδυναμία και την αγωνία των κατοίκων του, να ανταποκριθούν στην καταβολή του Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. και των άλλων παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και επιβλήθηκε πρόσφατα από την Κυβέρνηση, σε μια δύσκολη για όλους οικονομική περίοδο.
Ο Δήμος Κηφισιάς συναισθάνεται την αφόρητη πίεση που υφίστανται οι πολίτες του, και δηλώνει ότι θεωρεί λανθασμένη την είσπραξη του ειδικού τέλους από τη Δ.Ε.Η. και τους άλλους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας αφού η βέβαιη αδυναμία καταβολής του, επιφέρει τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.
Θεωρεί αντιδημοκρατική την απόφαση της Κυβέρνησης διότι:
α. το μέτρο είναι αντισυνταγματικό σύμφωνα με τα άρθρα 1, 17 και 78 του Συντάγματος
β. η φορολογική επιβάρυνση δεν μπορεί να επιφέρει στέρηση αγαθού όπως είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος
Θεωρεί επίσης ανάλγητη την Κυβέρνηση διότι χωρίς να έχει προβλεφθεί καμία μέριμνα για τους οικονομικά αδυνάτους, τους συνθλίβει.
Εκφράζει την απόλυτη διαφωνία του όσον αφορά τη συγκεκριμένη διαδικασία είσπραξης φόρων από τη ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, που ανήκει κατά νόμο στα αρμόδια όργανα του Δημοσίου (Δ.Ο.Υ.) και όχι στους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας.
Ο Δήμος Κηφισιάς συμπαρίσταται στους πολίτες έχοντας αποστείλει εξώδικο στη ΔΕΗ Α.Ε και στους άλλους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας με το οποίο δηλώνει την αντίθεση του στην οποιαδήποτε απόπειρα διακοπής του ρεύματος λόγω αδυναμίας πληρωμής του, από όσους ανήκουν αποδεδειγμένα σε ευπαθείς ομάδες.
Αναμένεται η έκδοση της απόφασης, της θεσμικής αντίδρασης εναντίον της επιβολής του ειδικού τέλους μετά την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης που είχε υποβάλλει, μεταξύ άλλων φορέων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για τη συνταγματικότητα του μέτρου, η οποία εκδικάστηκε στις 2 / 12 / 2011 ενώπιον του ΣτΕ.
Ο Δήμος Κηφισιάς δηλώνει ότι έχει την πρόθεση να σταθεί με κάθε νόμιμο τρόπο αρωγός στο πλευρό κάθε συμπολίτη μας, και ιδιαίτερα στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, έτσι ώστε να μην υλοποιηθεί και να αποτραπεί η διακοπή ρεύματος, και τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι Υπηρεσίες του Δήμου, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς τους, θα προβούν σε κάθε ενέργεια για την προστασία τους.
Ο Δήμος Κηφισιάς δηλώνει ότι θα αναλάβει τη συλλογή των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας των κατοίκων, που εκδίδονται από τη ΔΕΗ ή τους άλλους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν στις   κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, μαζί με την απόδειξη πληρωμής της αξίας κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας, πλέον ΦΠΑ και τα τέλη υπέρ του Δήμου και της ΕΡΤ, προκειμένου να κατατίθεται εξώδικο προς αυτούς, ώστε να μην διακοπεί η ηλεκτροδότηση των ιδιοκτησιών τους.
Τέλος, η Δημοτική Αρχή θα είναι επίσης παρούσα στις εκδηλώσεις και στις  κινητοποιήσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν κατά της επιβολής του Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών όπου και όποτε αυτές οργανωθούν από τους πολίτες.

Κυβερνιόμασταν από τζάκια και εμείς οι ανόητοι παίζαμε το ρόλο των καυσόξυλων

Βλέπω ανθρώπους καθημερινά, απογοητευμένους, εξοργισμένους, ψυχικά κουρασμένους.
Όλοι συζητούν για τα προβλήματά τους, τις δυσκολίες τους αλλά όλοι λένε...αφού καθόμαστε και τους κοιτάμε... αφού κανείς δεν διαμαρτύρεται... μόνος μου θα βγω να φωνάζω;
Αφού κανείς δε μιλάει ΑΥΤΟΙ κάνουν ότι θέλουν.
Και αν φύγουν ΑΥΤΟΙ;
Μετά τι θα γίνει;
(Κατάλαβες φίλε μου μας έγιναν και απαραίτητοι).
Εγώ λοιπόν ακούω καθημερινά αυτά και μόλις ανακοινωθεί κάποια απεργία ή συνάντηση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα πηγαίνω όλο χαρά και ενθουσιασμό πιστεύοντας μέσα μου ότι θα βρεθώ εκεί με πολλές, πολλές εκατοντάδες χιλιάδες λαού να φωνάξουμε.
Απογοητεύομαι, εμείς και εμείς και απέναντι ΑΥΤΟΙ να κερδίζουν συνεχώς έδαφος, ΑΥΤΟΙ που συνεχίζουν να μας ΣΩΝΟΥΝ...
Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ.
Για να σας θυμίσω λίγο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ σηκωθείτε από καρέκλες, ντιβάνια, κρεβάτια, καναπέδες... μιλήστε, επικοινωνήστε με φίλους, γνωστούς, γείτονες, συναδέλφους και αρχίστε να οργανώνετε την σκέψη σας, πείτε τα προβλήματά σας, φτιάξτε μικρές ομάδες, κινητοποιηθείτε.
Θα δείτε ότι ο φόβος θα αρχίσει να μικραίνει, η ανασφάλεια θα υποχωρεί και θα νοιώσετε πιο δυνατοί, ίσως να αρχίσετε κάποιοι να κοιμάστε και το βράδυ γιατί λίγο πολύ όλοι χάσαμε και τον ύπνο μας.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ- ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ- ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ.
Θα ήθελα να πω ότι ο αγώνας είναι κοινός.
Έχει γίνει αυτοσκοπός για όλους μας.
Ζούμε σε μια καταπληκτική χώρα με καταπληκτικούς ανθρώπους.
Ζούμε στο καλύτερο οικόπεδο του πλανήτη.
Δυστυχώς για εμάς τους Έλληνες είχαμε την ατυχία να κυβερνούμαστε για πάρα πολλά χρόνια από προδότες και ανθέλληνες.
Αυτός ο λαός δεν είχε την τύχη ενός ηγέτη πατριώτη.
Κυβερνιόμασταν από τζάκια και εμείς οι ανόητοι παίζαμε το ρόλο του καυσόξυλου.
Ξέρετε βέβαια, ότι όταν το ξύλο δώσει όλη τη δύναμη της ζεστασιάς του, στο τέλος γίνεται στάχτη.
Την στάχτη αυτή την πετάμε και ίσως λόγω των ημερών κρατάμε λίγη απ' αυτή για να φτιάξουμε κουραμπιέδες.
Εγώ προσωπικά κουραμπιές δεν αισθάνομαι αλλά σίγουρα κάποιοι προσπαθούν να με κάνουν στάχτη.
Αυτό νομίζω ισχύει για τους περισσότερους από εμάς αλλά και για όλους τους Έλληνες.
Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, τραγικές δυσκολίες και έχουμε όλοι παγώσει.
Κατάφεραν να παγώσουν το μυαλό και την ψυχή μας.
Ο λαός μας είναι σαστισμένος, πανικοβλημένος και κυρίως δεν εμπιστεύεται κανέναν και ίσως καλά κάνει, γιατί μέχρι τώρα κάποιοι για τους δικούς τους σκοπούς καπέλωναν την καλή διάθεση, το φιλότιμο και τη μπέσα του Έλληνα.
Μας κλέβουν τις ζωές μας, τους κόπους μας, τα όνειρά μας και κυρίως το μέλλον των παιδιών μας.
Οι φίλοι μας οι ευρωπαίοι αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάνουν το μεγαλύτερο ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ που έγινε ποτέ στην ιστορία.
Παίρνουν το εργατικό δυναμικό της χώρας, τα μεγαλύτερα επιστημονικά κεφάλια και αποδυναμώνουν την πατρίδα, αφήνοντας πίσω στάχτες... δηλαδή συνταξιούχους και ανθρώπους 45-50 χρονών που θα δουλέψουν ίσως άλλα 20-30 χρόνια (αν ζήσουμε και σίδερο στη μέση μας).
Απ' ότι μαθαίνω σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε περιοχή, σε κάθε γειτονιά, κάποιοι λίγοι σαν εμάς προσπαθούν να φτιάξουν μικρά κινήματα αντίστασης.
Εγώ προσωπικά το βλέπω πολύ θετικό.
Αργήσαμε λίγο αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ.
Μικρά κινήματα παντού αλλά μικρά!!! σαν μικρές ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ φωτιές.
Θα ήθελα αυτές οι μικρές φωτιές να ενωθούν και να γίνουν λαίλαπα που θα τους κάψει ζωντανούς.
Είναι εθνική ανάγκη να είμαστε όλοι ενωμένοι, όλη η Ελλάδα ένα. Δεν πρέπει να έχουμε ταμπέλες, όλοι κάπου πιστεύαμε ή ανήκαμε αλλά όλοι ΑΥΤΟΙ μας πρόδωσαν, μας κορόιδεψαν, μας προσέβαλαν, μας διασύρουν καθημερινά, παρότι εμείς οι ηλίθιοι συνεχίζουμε να τους πληρώνουμε το παντεσπάνι τους.
Όλοι μαζί για ένα σκοπό, όλοι μαζί για να αποχτήσουν όλοι οι Έλληνες εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, όλοι μαζί για να σωθεί αυτή η ταλαίπωρη χώρα.
Όλοι μαζί, γιατί είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ ρε γαμώτο, γιατί δε θέλω να βλέπω νοσοκομεία και σχολεία να υπολειτουργούν, γιατί δε θέλω να βλέπω παιδιά να πεινούν, γιατί δε θέλω να ακούω για συνανθρώπους μου που αυτοκτονούν, γιατί δε θέλω να φεύγουν τα παιδιά μας μετανάστες, γιατί δε θέλω να βλέπω γέροντες να νομίζουν πως είναι βάρος για τα παιδιά τους, γιατί δε θέλω να κάνω άλλο υπομονή, κουράστηκα να κάνω υπομονή, κουράστηκα να μιζεριάζω, κουράστηκα να με κοροϊδεύουν, να με κλέβουν με εξευτελίζουν και να μη μπορώ να κάνω τίποτα. 'ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ'.
Κάτι πρέπει να κάνουμε άμεσα, τώρα, ΧΘΕΣ.
Να ενωθούμε και είμαι σίγουρη, όπως τα ποντίκια εγκαταλείπουν πρώτα το καράβι που βουλιάζει, έτσι και αυτά τα σιχαμένα ανθρωπάρια θα πάνε στο 'διάολο' και ακόμα παραπέρα.
ΣΥΓΝΩΜΗ αν σας κούρασα, να ξέρετε πως και γω φοβάμαι, πως νοιώθω ανασφαλής, πως έχω και γω υποχρεώσεις, παιδιά και πολλά προβλήματα, αλλά να πάρει η ευχή είμαι άνθρωπος και όχι αριθμός στα κομπιούτερ και τα μητρώα τους.
Δε θα αφήσω κανέναν να ασελγήσει άλλο πάνω στη ζωή μου και στη ζωή των παιδιών μου.
Σας εύχομαι υγεία, αγάπη, ψυχική ηρεμία, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΤΟ 2012.
Γιάννα Κολοκυθά
Κάτοικος Νέας Ερυθραίας.
Μια Ελληνίδα μάνα παραλίγο απεγνωσμένη αλλά πάρα πολύ θυμωμένη.