Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΉΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ Ως Έλληνες πολίτες είπατε;
Ναι βεβαίως και μπορείτε ελεύθερα να κινηθείτε στο δημόσιο δρόμο...
θα μας πει ο επικεφαλής των ΜΑΤ στο μπλόκο της Κερατέας.


 
 ... Πρώτα όμως να μου το πει ο κ. Υπαστυνόμος που ειναι παρον, αφού προηγούμενος επικοινωνήσει με την υπηρεσία και πάρει τη σχετική άδεια για να σας επιτρέψω με συνοδεία να προχωρήσετε ως ένα σημείο!!!

 .... Ουδέν κακόν αμιγές καλού» θα πει ο ιερέας (διακρίνεται στο βάθος του πρόχειρου μουσείου αγώνων) της επιτροπής αγώνα Κερατέας. 
Ο αγώνας ειναι κοινος, μας έφερε ποιο κοντά και ενωμένους απέναντι στην πολιτεία για την αδικία της σε βάρος της περιοχής μας........ Εδώ πλέον, δεν μετράνε οι κομματικές και άλλες διαφορές ....
 
Ο Παναγιώτης Κανακάκης συνομιλεί με την επιτροπή αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, τη στιγμή που παρέδωσε το ψήφισμα συμπαράστασης της ΑΝΑΣΑ.  


ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Αγαπητοί φίλοι της Κερατέας σήμερα (Κυριακή 6 Μάρτη 2011) ήρθαμε να συμπαρασταθούμε στον δίκαιο αγώνα που δίνετε για να μην μετατραπεί η περιοχή σας σε χωματερή των σκουπιδιών όλου του λεκανοπεδίου.
Η πρόθεση της κυβέρνησης για δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή σας δεν λύνει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής.
Η κατασκευή εργοστάσιου αποξήρανσης (καύσης) είναι επιστημονικά ξεπερασμένη, περιβαλλοντικά επικίνδυνη και οικονομικά ασύμφορη.
Οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών στην χώρα μας (στάθηκαν ανίκανες να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων με αποτέλεσμα σήμερα να επιβάλλουν με την βία, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις, καταστολής, τις ξεπερασμένες επιλογές τους.
Οι, χώροι «υγειονομικής» ταφής των απορριμμάτων δεν αποτελούν τη λύση αφού με αυτόν τον τρόπο μολύνουμε τον υδροφόρο ορίζοντα και τα σκουπίδια όσο μακριά και να τα θάψουμε, πάλι σε εμάς θα γυρίσουν,
Οι μόνες αποδεκτές λύσεις σήμερα είναι:
1.      Εφαρμογή πολιτικών που θα μειώνουν δραστικά την παραγωγή απορριμμάτων.
2.      Η ολική ανακύκλωση στην πηγή παραγωγής, δηλαδή στα σπίτια.
3.      Κατασκευή μικρών εργοστασίων, ανά περιοχή, που θα διαλέγουν τα ανακυκλώσιμα υλικά.
4.      Κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων.
Η εφαρμογή αυτών των λύσεων προϋποθέτει την πολιτική βούληση της Ελληνικής κυβέρνησης να λύσει ουσιαστικά και οικονομικά το πρόβλημα των παραγόμενων απορριμμάτων, πέρα και έξω από την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων, ιδιωτών και επιχειρηματικών ομίλων.
Απαραίτητη επίσης είναι η ύπαρξη δημοτικών αρχών που θα αγωνίζονται και θα διεκδικούν τον αναφαίρετο ρόλο που πρέπει να έχει η τοπική αυτοδιοίκηση στην χάραξη αυτών των πολιτικών και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να έχει στην εφαρμογή τους.
Με την σημερινή μας παρουσία θέλουμε να καταδικάσουμε την αδικαιολόγητη καθημερινή παρουσία των δυνάμεων καταστολής και τις βάρβαρες επιθέσεις που εξαπολύουν εναντίον των φιλήσυχων πολιτών της Κερατέας προκειμένου να τους τρομοκρατήσουν για να αποδεχτούν την καταστροφή της περιοχής τους και την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους.
Η δημοτική παράταξη Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση «Ανάσα» από το δήμο Κηφισιάς, στηρίζει το δίκαιο αγώνα σας και ταυτόχρονα καλούμε την κυβέρνηση να προσέλθει σε ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο από μηδενική βάση χωρίς προαπαιτούμενα, με όλους τους φορείς της περιοχής σας για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση
«Ανάσα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου