Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Η τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 12/10ου/2011 του Παναγιώτη Κανακάκη κατά τη συζήτηση με θέμα, τα αιτήματα των εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς, Αλέξανδρος Κουρής και δίπλα του οι πρόεδροι των συλλόγων Νέας Ερυθραίας και Εκάλης κ.κ. Τσικρίτης και Χρυσογονίδης, αναλύουν τα αιτήματά τους στο δημοτικό συμβούλιο, με την παρουσία δεκάδων συναδέλφων τους
Παναγιώτης Κανακάκης
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι εργαζόμενοι του δήμου Κηφισιάς η κατάσταση την οποία βιώνει η χώρα μας είναι πρωτόγνωρη και για τους περισσότερους έλληνες τραγική.

Εδώ και δυο χρόνια που υπογράφτηκε το μνημόνιο η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε, ερήμην του λαού:
να μειώσει δραματικά τους μισθούς και τις συντάξεις,
να αποδομήσει τις εργασιακές σχέσεις,
να αποδιοργανώσει το ασφαλιστικό,
να αποτελειώσει το εθνικό σύστημα υγείας,
να καταργήσει στην πράξη τις προνοιακές δομές καταφέρνοντας να δημιουργήσει μεγάλη ύφεση στην ελληνική οικονομία με αποτέλεσμα,
να αυξάνονται καθημερινά οι άνεργοι, που τώρα πια έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο,
να κλείνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις η μια μετά την άλλη και ταυτόχρονα,
να έχουμε συνεχή μέτρα φορολόγησης που αφορούν πάντα τους εύκολους στόχους δηλαδή τους συνεπείς έλληνες φορολογούμενους.

Και παρά το οποία μέτρα λαμβάνονται, η κατάσταση στην οικονομία χειροτερεύει και είναι απορίας άξιον πως οι κυβερνώντες βλέποντας το αδιέξοδο αυτής της πολιτικής συνεχίζουν να φέρνουν σε απόγνωση την πλειονότητα των ελλήνων.
Ήρθε πια η ώρα να ξεφύγει ο έλληνας από την ανασφάλεια και την φοβία που του προκαλούν η κυβερνητική προπαγάνδα που δυστυχώς αναπαράγεται με προκλητικό τρόπο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ήρθε η ώρα να καταλάβουν όλοι οι έλληνες ότι αυτή η μονοσήμαντη πολιτική του άκρατου φιλελευθερισμού που ακολουθεί η κυβέρνηση, και που δυστυχώς έχει συμπαραστάτες και αυτούς που προαλείφονται να κυβερνήσουν την χώρα, μας οδηγεί μαθηματικά στην πτώχευση, στον εξευτελισμό και στην υποτέλεια.

Είναι πια καιρός να καταλάβουμε όλοι μας ότι από την οδυνηρή και τραγική κατάσταση που βρισκόμαστε δεν μπορούν να μας 3γάλουν αυτοί που με τις πολιτικές τους μας οδήγησαν στην κοινωνική και οικονομική πτώχευση.

Ο έλληνας δεν μπορεί και δεν αντέχει να βλέπει να χαρίζονται από την μια με προκλητικό τρόπο εκατοντάδες εκατομμύρια σε τραπεζικούς ομίλους και από την άλλη να λαμβάνονται μέτρα για εργασιακή εφεδρεία για τριάντα χιλιάδες συμπολίτες που θα αποφέρει μια εξοικονόμηση της τάξεως των διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ.

Εμείς αγαπητοί φίλοι εργαζόμενοι στον δήμο Κηφισιάς πιστεύουμε ότι τα αιτήματα σας είναι δίκαια και όχι μόνον θα είμαστε κοντά σας, αλλά θα αγωνιστούμε μαζί σας για να ανατρέψουμε αυτόν τον πολιτικό κατήφορο.

Προτείνουμε στο δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση να αρνηθεί να στείλουμε καταλόγους εργαζομένων για εργασιακή εφεδρεία, αφού είναι γνωστό ότι ο δήμος μας υπολείπεται σε προσωπικό.

Προτείνουμε να ψηφιστούν όλα τα αιτήματα των εργαζομένων ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο .

Πριν κλείσω θέλω να πω δυο λόγια για αυτά που μου απάντησε ο δήμαρχος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Κύριε δήμαρχε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο μου είπατε ότι θα κόψετε τις χάρες και τα προνόμια προς τους εργαζόμενους και μου διευκρινίσατε ότι τόσα χρόνια είχατε επιτρέψει να μην τηρούν το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης, ότι έπαιρναν οδοιπορικά και υπερωρίες και αυτοί που δεν τα δικαιούνταν.

Γιατί κύριε δήμαρχε τόσα χρόνια δεν τα βλέπατε και ξαφνικά επειδή έγινε κατάληψη του δημαρχείου αποφασίσατε εν είδη τιμωρού να πάρετε μέτρα εναντίον των εργαζομένων.

Κύριε δήμαρχε με αυτά που είπατε εκτεθήκατε ανεπανόρθωτα απέναντι στο δημοτικό συμβούλιο, απέναντι στους εργαζόμενους του δήμου Κηφισιάς και απέναντι σε όλους τους κατοίκους της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου