Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Επενδυτικό σχέδιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στο Καλυφτάκι Κηφισιάς

Αναδημοσίευση 
Μετά από την κινητοποίηση εκατοντάδων κατοίκων της Κηφισιάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναγκάστηκε να θέσει το θέμα ως έκτακτο σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο δήμαρχος αποδέχτηκε ότι γνώριζε την υπόθεση και την απέκρυψε από τους δημοτικούς συμβούλους.

Η Βαγγελιώ Σωτηροπούλου
(εδώ μιλά στη σύσκεψη φορέων την Κυριακή 2/6/2013)
που αντιμετώπισε την οργή της πλειοψηφίας
κατά την τοποθέτησή της στο δημοτικό συμβούλιο,
με το άρθρο της στη Νέα Ερυθραία
φωτίζει ακόμα ποιο πολύ το συζητούμενο θέμα. 
Στις τοποθετήσεις του δεν παρέλειψε να προσβάλλει τους κατοίκους που ευαισθητοποιήθηκαν για το θέμα, λέγοντας πως «ήρθαν χωρίς την βούλησή τους» ή είναι «κομματικά υποκινούμενοι»!!. Είχε επίσης το θράσος να προσβάλλει τον εκπρόσωπο του Συντονιστικού Φορέων της Αττικής κ. Τάσο Κεφαλά ο οποίος ήρθε να ενημερώσει για τη φύση της επένδυσης κατηγορώντας τον ότι «πληρώνεται» !
Κάτω από την ισχυρή πίεση των κατοίκων αναγκάστηκε να πάρει αρνητική θέση στην επένδυση. Παρ” ολ’ αυτά αρνήθηκε να ζητήσει ανάκληση της θετικής γνωμοδότησης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Επίσης εξευτέλισε πλήρως την αρνητική τοποθέτηση στην συγκεκριμένη επένδυση τσουβαλιάζοντάς την σε ένα ψήφισμα όπου δηλώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς είναι «κατά κάθε έργου διαχείρισης απορριμμάτων στο Δήμο είτε οργανικών είτε σύμμεικτων» !!
Με άλλα λόγια ο δήμαρχος ώθησε ένα Δημοτικό Συμβούλιο εν συγχύσει να ψηφίσει  κατά οποιασδήποτε κομποστοποίησης ! κατά κάθε πιθανής εγκατάστασης διαλογής και εκμετάλλευσης των ανακυκλώσιμων ! κατά κάθε δραστηριότητας σχετικής με τα απορρίμματα η οποία θα απέφερε έσοδα στο δήμο και όχι σε εργολάβους η στο αδιαφανές και ασύμφορο σύστημα των μπλε κάδων της ΕΕΑΑ. Ψήφισε υπέρ της διοχέτευσης όλων  των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ και το ΕΜΑΚ της Φυλής !! Ο Δήμος Κηφισιάς είναι ο τρίτος χειρότερος Δήμος στην Αττική όσον αφορά την ποσότητα απορριμμάτων ανά κάτοικο που στέλνει στη Φυλή 0.772 τόνους/κάτοικο το έτος (πρώτος είναι ο Ασπρόπυργος και η Βάρη – Βουλιαγμένη – Βούλα). Οι ποσότητες αυτές αποτελούν ένδειξη για παράνομη εισροή άλλων αποβλήτων στο ρεύμα αστικών απορριμμάτων του δήμου για την οποία επιβαρύνονται οικονομικά  οι κάτοικοι της Κηφισιάς . Σημειώνουμε επίσης ότι παρά τις τυμπανοκρουσίες για την ανακύκλωση και το βραβείο που επεδείκνυε ο δήμαρχος στην αρχή της συνεδρίασης με αφορμή την ημέρα περιβάλλοντος, οι επιδόσεις του στην ανακύκλωση είναι  5,15%  (*).
Οι συλλογικοί φορείς της πόλης αξιοποιώντας την αρνητική για την επένδυση απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να ανακληθεί η θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου και να μην δημιουργηθεί ποτέ η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από  στο Καλυφτάκι. Θα συνεργαστούμε με τις Επιτροπές Αγώνα των περιοχών όπου προτάθηκαν οι άλλες 11 παρόμοιες επενδύσεις για να αποκαλυφτεί συνολικά η απάτη των «επενδυτών». Παράλληλα πρέπει ν’ ανοίξει επιτέλους το μέγα περιβαλλοντικό και οικονομικό σκάνδαλο της διαχείρισης των απορριμμάτων τόσο στο Δήμο Κηφισιάς, όσο και στην Περιφέρεια Αττικής.
*Οι ποσότητες αυτές προκύπτουν από την επεξεργασία των στοιχείων που συνοδεύουν την Απόφαση 48/19.11.2012 του ΕΔΣΝΑ, ΑΔΑ: Β4ΣΘΟΡ05-1ΛΝ. Για περισσότερες πληροφορίες  http://prosynat.blogspot.gr/2013/05/blog-post.html    
Δείτε το άρθρο: http://www.sepik.net/nea/gia-to-dimotiko-simvoulio-tis-56-me-thema-to-ependitiko-schedio-paragogis-ilektrikis-energias-apo-viomaza-sto-kaliftaki-kifisias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου