Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Η Απάντηση της Δημοτικής Αρχής, στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΑΝ.Α.Σ.Α. με θέμα: Απολογηθείτε κύριε Χιωτάκη

Με αφορμή δημοσίευμα στον ιστότοπο της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝ.Α.Σ.Α» σχετικά με την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με την οποία απορρίπτεται η προσφυγή του Δήμου Κηφισιάς, κατά της Απόφασης του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για την εγκατάσταση και λειτουργία του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στη θέση «Καλυφτάκι», του Δήμου Κηφισιάς, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:
Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Υ.Π.Ε.Κ.Α. συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή στην οποία προεδρεύει ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης και συμμετέχει και ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΝ.Α.Σ.Α» Παναγιώτης Κανακάκης και ανέθεσε, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 483/2013 απόφαση της η οποία έχει αναρτηθεί και στη Διαύγεια, σε δικηγόρο να καταθέσει ενώπιον του αρμόδιου υπουργού αίτηση θεραπείας κατά της απόφασης της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με την οποία απορρίπτεται η προσφυγή του Δήμου Κηφισιάς.
Η απόφαση της Γενικής Γραμματέως θεωρούμε ότι είναι εσφαλμένη γιατί δεν εξετάστηκε η ουσία της υπόθεσης και απορρίφθηκε διότι, όπως αναφέρεται δεν προσκομίσθηκε η προαπαιτούμενη βάσει του νόμου απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς για την υποβολή της υπό κρίση προσφυγής, με αποτέλεσμα να μην είναι παραδεκτή η άσκησή της.
Όμως απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την άσκηση της εν λόγω ενδικοφανούς προσφυγής ΥΠΑΡΧΕΙ, και είναι η από 8/7/2013 απόφαση με αριθμό 383/2013 με την οποία εξουσιοδοτείται δικηγόρος για την άσκηση της προσφυγής και έχει δημοσιευθεί στη Διαύγεια.
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δήμου Κηφισιάς κατέθεσε στο υπουργείο Υ.Π.Ε.Κ.Α αίτηση θεραπείας κατά της απόφασης της Γενικής Γραμματέως με αριθμό πρωτοκόλλου 4356/1-10-2013.
Η θέση της Δημοτικής Αρχής για το συγκεκριμένο θέμα είναι ξεκάθαρη. Θα επαναλάβουμε για ακόμη μία φορά ότι δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση και λειτουργία στο Δήμο Κηφισιάς, Μονάδων Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας και Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Εμείς θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε τη μάχη για τα προβλήματα της πόλης και δεν πρόκειται να γίνουμε το άλλοθι σε κανενός είδους λογικές και πρακτικές. Καλό είναι να μιλάμε τη γλώσσα της ειλικρίνειας και της αλήθειας και να αφήνουμε πίσω τις μικροκομματικές σκοπιμότητες.
ΠΗΓΗ: http://www.sepik.net/nea/diamachi-anasa-chiotaki-gia-tin-monada-paragogis-ilektrikis-energias-apo-viomaza/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου