Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

Αυτοδιοίκηση: Πολιτικές εκλογές

Ο Γιώργος Μαθόπουλος

(Από την τοποθέτηση στην ανοιχτή συνέλευση της ΑΝ.Α.Σ.Α. της 29 -9- 2013 όπως δημοσιεύεται εδώ στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ, αλλά και την ΚΗΦΙΣΙΑ με τίτλο: Οι εκλογές της αυτοδιοίκησης είναι πολιτικές)
  
Οχτώ μήνες μακριά από τις δημοτικές εκλογές, δεν γνωρίζω αν οι φωστήρες του κυβερνητικού κατεστημένου στη χώρα και οι πάτρωνές τους, η τρόικα και οι άλλοι, θα επιχειρήσουν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο για την αυτοδιοίκηση, επιχειρώντας με ένα σχέδιο αχταρμά με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, να χωρέσουν σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο από «εγκληματίες, λαμόγια, διεφθαρμένους», μέχρι νοικοκυραίους και ιδεολόγους, μόνο και μόνο να μη βγει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές κεντρικό πολιτικό μήνυμα. Τίποτα άλλο δεν τους ενδιαφέρει. Ούτε το πώς θα γίνει ποιο λειτουργική η αυτοδιοίκηση, ούτε το πώς θα υπηρετηθεί καλύτερα ο πολίτης.
  
Του Γιώργου Μαθόπουλου, εκπροσώπου Τύπου ΑΝΑΣΑ Κηφισιάς

Ως πολιτικοποιημένα άτομα στην τοπική μας κοινωνία του «Καλλικρατικού» Δήμου της Κηφισιάς, οφείλουμε να έχουμε δύο προτεραιότητες ήσσονος σημασίας. 

Η μία είναι να διοικήσουμε το δήμο.

Δεν αρκεί να παρακολουθείς επιδερμικά τα θέματα της τοπικής σου κοινωνίας, χρειάζεται να αναλάβεις προσωπικές και διοικητικές ευθύνες, να συγκρουστείς με την πελατειακού τύπου δημοτική διοίκηση, να εργαστείς για την επάρκεια και λειτουργικότητα των υποδομών της πόλης σου, για την κοινωνική υπόστασή της, για τον πολιτιστικό πλούτο της, για το περιβάλλον, για την ατομική αξιοπρέπεια και επιδεξιότητα κάθε συμπολίτισσας και κάθε συμπολίτη σου.
Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ: http://www.amarysia.gr/kifisia/politiki/53528-2013-10-11-07-33-47.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου