Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Κανακάκης: «Είστε επικίνδυνοι για τους πολίτες και τη χώρα. Φύγετε»!

Ο Παναγιώτης Κανακάκης, δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Κίνησης Κηφισιάς «ΑΝ.Α.Σ.Α. έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών:
 «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις διπλές εκλογές του 2014 με τρόμο. Γνωρίζει η αυτοδιοίκηση καταρρέει υπό το βάρος των μνημονίων και του «Καλλικράτη», ότι οι κοινωνικές αντιδράσεις, είναι καζάνι που διαρκώς σιγοβράζει. Ξέρει, επομένως, ότι οι κάλπες του 2014 θα αποτελέσουν την πρώτη και εξαιρετικά ηχηρή εκλογική καταγραφή της αποτυχίας της.
Για αυτό αποφάσισε, χωρίς αιδώ, να παραβιάσει ακόμα και τις σαφείς διατάξεις του «Καλλικράτη»:
«Η εκλογή στα ανωτέρω αξιώματα, του δημάρχου, των δημοτικών συμβούλων, των συμβούλων της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και των εκπροσώπων της τοπικής κοινότητας, καθώς και του περιφερειάρχη, των αντιπεριφερειαρχών και των περιφερειακών συμβούλων αντίστοιχα, γίνεται την ίδια μέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Ο λόγος που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιλέγουν να παρανομήσουν είναι διττός. Ταυτίζοντας τις ευρωεκλογές με το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, η κυβέρνηση ελπίζει, αφενός μεν ότι οι πολίτες θα οδηγηθούν στην επιλογή δημάρχου και περιφερειάρχη «ανεπηρέαστοι» από τη βέβαιη ήττα της ΝΔ στις ευρωεκλογές, αφετέρου δε ότι η συνήθως χαμηλή συμμετοχή των πολιτών στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα επηρεάσει και τις ευρωεκλογές.
Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος με την κυβέρνηση και ο Δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης έσπευσε ασμένως  να στηρίξει τις αποφάσεις του κόμματός του.
Βέβαια, τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο κ. Χιωτάκης, γνωρίζουν ότι, τα εκλογομαγειρέματα δεν πρόκειται να τους σώσουν από την αποδοκιμασία των ίδιων και των πολιτικών τους επιλογών. Ότι και να κάνουν το μήνυμα των επερχόμενων εκλογών θα είναι σαφές:
«Είστε επικίνδυνοι για τους πολίτες και τη χώρα. Φύγετε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου