Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010

Σε συμφωνία πολιτικού πλαισίου κατέληξαν δημοτικές παρατάξεις για κοινή κάθοδό τους στις δημοτικές εκλογές με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Κανακάκη


Σε συμφωνία αρχών και πολιτικού πλαισίου για τη συγκρότηση ενωτικού και αγωνιστικού ψηφοδελτίου με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Κανακάκη κατέληξαν οι δημοτικές παρατάξεις «Συνεργασία Πολιτών Κηφισιάς», «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Ερυθραιωτών» και ο επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιστική Συσπείρωση Κηφισιάς». Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κηφισιάς, παρουσίασαν τις προγραμματικές θέσεις και προτάσεις τους στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους συμπολίτες τους και από τους τρεις σημερινούς δήμους που συνενώνονται, στηριζόμενες σε ένα διεκδικητικό και συμμετοχικό πλαίσιο ουσιαστικής μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντί της πολιτικής που επιβάλλεται με το ψευδές δίλημμα «μνημόνιο ή χρεωκοπία».


Ο νέος  εκλογικός συνδυασμός που θα διεκδικήσει τη διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς, μετά την πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού του οργάνου, έλαβε την επωνυμία Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση «Ανάσα». Συνυποψήφιοι του Παναγιώτη Κανακάκη θα είναι ο Πέτρος Κονταρίνης και ο Κωστής Χαλκιαδάκης με πρωτοβουλία ευθύνης τους την Κηφισιά και την Νέα Ερυθραία- Εκάλη αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τη δημόσια πρόσκληση που απηύθυναν και δημοσιεύθηκε αναλυτικά  στο προηγούμενο φύλλο της «Ν.Ε», η Τοπική Αυτοδιοίκηση που θέλουν, «δεν είναι ούτε ανώνυμη εταιρεία, ούτε μηχανισμός αναπαραγωγής πελατειακών σχέσεων, πεδίο ψηφοθηρικού ανταγωνισμού και εκτροφείο τοπικού παραγοντισμού. Είναι προσανατολισμένη στην υπεράσπιση του φυσικού περιβάλλοντος, στον ανθρωποκεντρικό πολεοδομικό σχεδιασμό, στην προνοιακή πολιτική, τη δημιουργία και ανάπτυξη κοινωνικών υποδομών, στην προώθηση του συμμετοχικού σχεδιασμού, της τοπικής δημοκρατίας, στην ενίσχυση των συλλογικών πρωτοβουλιών των πολιτών, στον εμπλουτισμό της τοπικής πολιτιστικής ζωής».
Ο επικεφαλής της Ρ.Ε.Κ.Ε., Κωστής Χαλκιαδάκης, αφού διάβασε το πλαίσιο αρχών, στάθηκε ιδιαίτερα στην «επίπονη διαδικασία των τελευταίων μηνών που είχε ως αποτέλεσμα τη συμφωνία για συνεργασία, στην οποία, δυστυχώς, δεν φτάσαμε στο τέλος όλοι μαζί» και εκδήλωσε την υποστήριξη της παράταξής του στη δημαρχιακή  υποψηφιότητα του Παναγιώτη Κανακάκη.
Από την πλευρά της Α.Σ.Κ., ο Πέτρος Κονταρίνης, δήλωσε συμμέτοχος σε αυτήν την προσπάθεια, «χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις που μέχρι τώρα μας εμπόδιζαν να είμαστε αποτελεσματικοί», επισημαίνοντας πως επιβάλλεται να δώσουμε μια απάντηση σε όσους χαλάνε τη ζωή μας, ‘‘ανοίγοντας καλύτερες προοπτικές’’. Όπως τόνισε ο ίδιος: «Τον τελευταίο χρόνο με άλλοθι την υπερχρέωση της χώρας, η κυβέρνηση πέρασε σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα και εργασιακές κατακτήσεις, με αποτέλεσμα το πρωτοφανές ποσοστό ανεργίας του 20%. Αυτή η πολιτική των περικοπών κοινωνικών παροχών έρχεται να υλοποιηθεί από τον ‘‘Καλλικράτη’’. Η Συνεργασία Πολιτών θα πρέπει να αγωνιστεί για να μην περάσουν οι περικοπές στις παρεχόμενες υπηρεσίες του δήμου μας».
Ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Κανακάκης από την πλευρά του, κάλεσε τους ενεργούς πολίτες των τριών σημερινών δήμων να πολεμήσουν το κατεστημένο στον δήμο των τελευταίων τετραετιών, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε: «Αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές και αποτελούν μοναδική πρόκληση για την πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η οικονομική κρίση, το μνημόνιο και η διοικητική μεταρρύθμιση, αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ωριμότητα και σοβαρότητα. Εμπρός σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση πρέπει να αντιδράσουμε, προβάλλοντας ένα διαφορετικό μοντέλο ουσιαστικής μεταρρύθμισης που θα προβλέπει ένα δήμο λαϊκό, συμμετοχικό, με αρχές σύνθεσης και όχι αποκλεισμού, ανεξαρτήτως ιδεολογίας και κομματικής τοποθέτησης. Θέλουμε δήμο κοινωνικό που να περιλαμβάνει ανεπτυγμένο δίκτυο προνοιακών δομών με ιδιαίτερες ευαισθησίες για τις κατώτερες εισοδηματικές τάξεις. Να δώσουμε το μήνυμα στους κυβερνώντες ότι ο ‘‘Καλλικράτης’’ θα πρέπει να πάει στη σωστή κατεύθυνση».
Ο κ. Κανακάκης έκανε λόγο για ένα διεκδικητικό πλαίσιο «ουσιαστικής ενίσχυσης των νέων αυτοδιοικητικών δομών, ένα δήμο οικονομικά αυτοδύναμο και ανεξάρτητο που θα συνοδεύεται από την ανακατανομή υπέρ της Αυτοδιοίκησης των φορολογικών εσόδων, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των πολιτών, στην προοπτική προσέγγισης του μέσου κοινοτικού όρου που είναι στο 12%». Ο ίδιος, τέλος, κάλεσε τις υπόλοιπες παρατάξεις και αυτοδιοικητικές δυνάμεις που συμμετείχαν στη διαδικασία συγκρότησης κοινού ψηφοδελτίου, «να το ξανασκεφτούν, καθώς είναι  μοναδική ευκαιρία να αλλάξει ο δήμος και χέρια και κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου