Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης της ΑΝΑΣΑ


Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Π. Κανακάκης, οι υποψήφιοι και οι φίλοι του συνδυασμού «ΑΝΑΣΑ» στη συνέλευσή μας (Τετάρτη 10-11-2010), εκτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς και τη στάση μας στο δεύτερο γύρο, ομόφωνα ανακοινώνουμε τα παρακάτω:
1.  Ευχαριστούμε θερμά τους περίπου 2000 συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους αλλά και τους χιλιάδες που μας άκουσαν.
2.  Το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου (7% και 2 έδρες) κρίνεται ικανοποιητικό, αφού η «ΑΝΑΣΑ» κατάφερε παρά το μικρό διάστημα που είχε από την ίδρυση της, να θέσει σχεδόν αποκλειστικά στο προσκήνιο το θέμα του μνημονίου και του Καλλικράτη, αλλά και τις συνέπειες που θα έχουν στη ζωή των πολιτών, στην υγεία, στο περιβάλλον, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην πρόνοια, στους δημοκρατικούς θεσμούς και στη συμμετοχή των πολιτών.
Δέσμευση μας είναι ότι από αύριο θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης του δημόσιου χώρου και αγαθών, του περιβάλλοντος των πολιτών και κοινωνικών δικαιωμάτων που βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω μνημονίου και Καλλικράτη.
Επιπρόσθετα διεκδικούμε την καθιέρωση της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση.
3.  Σχετικά με την θέση μας στον δεύτερο γύρο:
Α)  Κάνουμε σαφές, ότι παραμένουμε ριζικά αντίθετοι με την σημερινή διοίκηση και τον συνδυασμό ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ- ΛΑΟΣ του κ. Χιωτάκη, τόσο για την πολιτική της όλα αυτά τα χρόνια (αντιδημοκρατική, με αποκλεισμό των άλλων παρατάξεων από τα νομικά πρόσωπα και τις επιτροπές του δήμου, με μαύρες σκιές σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, με υποβάθμιση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος), αλλά και όσον αφορά στην ουσιαστική στήριξη της πολιτικής του μνημονίου και του Καλλικράτη.
Β)  Για τον κ. Βάρσο δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την παραίτηση του από το δημοτικό συμβούλιο στην προηγούμενη δημοτική περίοδο λίγους μήνες μετά την εκλογή του, την απουσία του από τα κοινά για όλη την περίοδο, την συναίνεση του στον αποκλεισμό των άλλων παρατάξεων από την συγκρότηση της δημαρχιακής επιτροπής, την συγκρότηση ενός προσωποπαγούς ψηφοδελτίου, άθροισμα τοπικών παραγόντων, χωρίς καμιά συνεκτική προγραμματική βάση με μόνο στόχο την κατάληψη της διοίκησης. Επίσης η σιγή του αν όχι ή στήριξή του για τα μέτρα και τις επιπτώσεις του μνημονίου και του Καλλικράτη.
Τέλος πιστεύουμε, ότι έχει περάσει οριστικά η εποχή που οι παρατάξεις υποδείκνυαν στους πολίτες τι να ψηφίσουν.
Εμείς ζητήσαμε την ψήφο των πολιτών στον πρώτο γύρο.
Οι πολίτες εκτιμώντας όλα τα παραπάνω θα πράξουν το ορθό κατά την κρίση τους.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ «ΑΝΑΣΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου