Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

Αιφνιδιάστηκε ο δήμος κ. πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου Κηφισιάς;


Ερωτήματα κατέθεσε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τη διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς 
ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ 
Παναγιώτης Κανακάκης.Ποιος παρακολουθεί τις αναρτήσεις προς διαβούλευση που στέλνονται στον Δήμο και απαιτούν απάντηση με γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου;

Τα τελευταία φύλλα των πολιτικών εφημερίδων πληροφόρησαν τους Κηφισιώτες για το ψήφισμα του συμβουλίου που ελήφθη στο έκτακτο συμβούλιο της 18ης και αναφαίρετο στην αντίθεση του δήμου μας, σε διατάξεις του υπό ψήφιση στη Βουλή σχεδίου νόμου για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο.    

Μία των εφημερίδων σημειώνει «Βγάζει η κυβέρνηση στο πόδι νομοσχέδια και αναγκάζεται να ανταποκριθεί άμεσα και ο Δήμος κάνοντας κι αυτός βιαστικές συνεδριάσεις.

Με το ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο αντιτίθεται στην νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.
* Στις πρασιές και στους κοινόχρηστους χώρους και
* Στην αλλαγή χρήσεων χώρου στάθμευσης

Για σοβαρούς, προσωπικούς λόγους απουσίαζα κατά τη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Όμως θεωρώντας το θέμα ιδιαίτερα σοβαρό προσπάθησα να συμπληρώσω την ενημέρωσή μου και έχω καταλήξει σε κάποια ερωτήματα, στα οποία παρακαλώ κατ' αρχήν να με ενημερώσει ο αρμόδιος για το θέμα Αντιδήμαρχος κ. Κουρμαδιάς, αλλά και ο κ. Δήμαρχος, όπως και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος εάν δεν απατώμαι μειοψήφησε.

Αλήθεια αιφνιδιάστηκε ο Δήμος, 
γι' αυτό ήλθε το θέμα βιαστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Μήπως το σχέδιο νόμου είχε αναρτηθεί στον Δικτυακό τόπο του ΥΠΕΚΑ προς διαβούλευση τον περασμένο Απρίλιο, οπότε είχαμε όλη την άνεση χρόνου μέχρι την τελευταία πρόσφατη ανάρτηση του κατατεθέντος πλέον στη Βουλή σχεδίου-νόμου.

Ποιος καθ' αρμοδιότητα και υπεύθυνα παρακολουθεί αυτές τις αναρτήσεις προς διαβούλευση ή τα έγγραφα που στέλνονται στον Δήμο και απαιτούν απάντηση με γνώμη Δημοτικού Συμβουλίου;

Σήμερα αιφνιδιαστήκαμε,
με το σχέδιο του ΥΠΕΚΑ διότι μας ξέφυγε η ανάρτηση προς διαβούλευση.

Χθες πάθαμε το ίδιο, 
με το έγγραφο της Περιφέρειας για να εκφέρουμε την άποψή μας για την σχεδιαζόμενη εγκατάσταση εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με βιομάζα στο Καλυφτάκι.

Αντιπροχθές κάποια άλλα.
Θα συμφωνήσετε πιστεύω ότι υπάρχει γενικότερο πρόβλημα το οποίο απαιτεί άμεσα τακτοποίηση για να μη τρέχουμε πίσω από τα θέματα, κάποια ιδιαίτερα σοβαρά, όταν μάλιστα έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα.

Ως προς την ουσία του θέματος.
Ποιο το αρμόδιο όργανο το οποίο ανέλαβε βάση οδηγιών του κου Δημάρχου η αυτεπαγγέλτως ως όφειλε να μελετήσει το σχέδιο νόμου και να ενημερώσει σχετικά την ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ποιότητας Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο;

Τα θέματα αυθαίρετες κατασκευές στους κοινόχρηστους χώρους και στις πρασιές και αλλαγή χρήσεως στου χώρους parking ήταν τα μόνα άμεσου ενδιαφέροντος του Δήμου ή υπήρχαν και άλλα πολύ σοβαρά όπως οι διατάξεις για τον τρόπο διαθέσεως των πόρων του Πράσινου Ταμείου που εκάλυπταν το μισό Κεφάλαιο Β' του σχεδίου νόμου ή και κάποια - κάποιες άλλες που έβγαζαν μάτι ενδεχομένως και για τον Δήμο μας.

Εναντιωθήκαμε με το πρόσφατο ψήφισμα ως Δήμος για τα αυθαίρετα στους κοινόχρηστους χώρους, τις πρασιές και στην αλλαγή χρήσεως σε χώρους parking στα υπόγεια. 
Δεν περιλαμβάνοντο αυτές οι ρυθμίσεις, κατά ανάλογο τουλάχιστον τρόπο στο νόμο 3843/2010 και 4014/2011, βάσει των οποίων έγιναν τακτοποιήσεις που όπως ανεφέρθη εδώ προ 6μήνου οι κάτοικοι του Δήμου μας είχαν ήδη πληρώσει 15.000.000 € με προοπτική το ποσό να ξεπεράσει τις 30.000.000 €.

Για το ουσιαστικό αρκούμαι σε αυτό το προβληματισμό. Για το διαδικαστικό, δηλαδή για το πόσο έγκαιρα θα φθάνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα που αναρτώνται προς διαβούλευση ή αποστέλλονται προς διατύπωση απόψεων, θα πω την άποψή μου αφού ακούσω τις απαντήσεις στα τεθέντα ερωτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου